IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селма Блеър: Нека всички намерим сили да се изправим

21 март 2022 10 40

Актрисата отбеляза Месеца на множествената склероза

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Селма Блеър остава силна, напук на всичките предизвикателства, пред които животът постоянно я изправя.

49-годишната актриса, която беше диагностицирана с множествена склероза през 2018 година, често споделя пред феновете си как живее с болестта, докато поддържа кариерата си в киното, грижи се за себе си и за 10-годишния си син Артур. Блеър многократно е била източник на вдъхновение за хората по света, които също са диагностицирани с МС, като постоянно им вдъхва кураж и сила да продължат напред.

По случай Месеца за повишено внимание към множествената склероза, актрисата публикува видео, в което е събрала последните няколко години от живота си. То включва времето ѝ в болница, където преминава през различни лечения, както и борбата ѝ с болката докато се забавлява със сина си Артур и най-добрата си приятелка Сара Мишел Гелар. Феновете могат да видят и как Блеър започва да използва бастун, за да ходи, превръщайки помощното средство в истински моден аксесоар.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

„Март е месец за повишаване вниманието към множествената склероза. Нека всички намерим сили да се борим“, написа Селма към видеото, което е направено на фона на песента I'm Tired от сериала „Еуфория“ в изпълнение на Зендая и Лабиринт.

Въпреки че Блеър никога не е пестила детайли около здравословното си състояние, тя разкри още повече подробности в документалния си филм „Представям Селма Блеър“. Той показва трудните моменти по време на преминаването на променящото живота лечение със стволови клетки за рестартиране на имунната система на актрисата, което успя да забави болезненото обостряне на множествената склероза.

„Беше много тежко време в моя живот. Хората не ти казват колко емоционално изтощително може да бъде, когато не се чувстваш добре физически. Но искам да разкажа истината за множествената склероза. За мен е важно хората да видят какво е да живееш с хронична болест“, казва Блеър.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Лечението, което изисква агресивни процедури химиотерапия, е било последвано от дълго възстановяване, но Селма твърди, че се наблюдава сериозно подобрение в състоянието ѝ. В момента тя може да се движи по-свободно, като дори се е върнала към любимата си конна езда. Актрисата се намира в ремисия, но болестта засега е нелечима, като сериозната умора присъства постоянно в живота на Блеър.

„Но аз работя върху подобряването. Малко по малко, ще мога да правя всичко. Не мога да кажа, че отново ще тичам, но пък мога спокойно да отида до пощенската кутия пред вкъщи“, признава тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

В момента актрисата преживява тежък момент и в любовния си живот. Наскоро тя подаде молба за ограничителна заповед срещу вече бившия си приятел, с когото имаше 7-годишна връзка. Причината е физическо насилие, при което Блеър дори е загубила съзнание за момент.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари