IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиъм Нийсън си спомни за травматизиращ момент от детството

4 април 2022 18 00

Актьорът заяви, че все още се възстановява

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Лиъм Нийсън говори откровено за травматизираща случка от детството му, която помни и до днес.

В ново интервю за списание AARP, на чиято корица застава актьорът, той говори за новия си екшън филм „Спомен“, в който играе остаряващ наемен убиец, който се бори с деменция. По този повод Нийсън говори за собствените си спомени, включително и за един от детството му, който е оставил травма в съзнанието му.

„Живеехме в къща с онези малки огради отпред, и помня, че всеки уикенд чувах как пияният ни съсед пребиваше жена си. Той вече е мъртъв, но този спомен все още ме преследва и не мога да се отърся от него. Говоря за нещо, случило се преди 50 години. Сякаш ми създаде посттравматичен стрес“, казва Нийсън пред изданието. Той допълва, че ситуацията със сигурност е изградила част от характера му. Според него, изборът му на екшън роли, в които защитава невинните, е породен именно от желанието му да намери опрощение или справедливост за миналото.

Лиъм Нийсън

Снимка: БГНЕС

Актьорът си спомня и за живота си в Северна Ирландия, където отново е станал свидетел на насилие. „Този януари се навършиха 50 години от кървавата неделя, когато британски парашутисти убиха 13 наши хора по улиците на Дери, в северната част на Ирландия. Спомням си как на следващия ден всичко беше много тихо и много, много зловещо“, разказва Нийсън. Той допълва, че дълго време след случилото се е чудел как е успял да оцелее.

За да се подготви за новата си роля, Лиъм е направил малко проучване за деменцията. „Сестра ми има близък приятел, който страда от болестта и не може да запомни неща, които са се случили преди 5, 10 или 15 минути“, казва той. Допълва, че във филма се е опитвал да покаже точно този аспект от състоянието и се надява хората в публиката, които познават човек с деменция, да бъдат впечатлени. Все пак Нийсън не прекалява с играта си, защото не е искал да изглежда така, сякаш се подиграва на болестта.

„Този филм е за забавление, така че се надявам да има малко тръпка и шок. Но има и по-дълбока и важна история, която трябва да бъде разказана“, казва още актьорът.

Лиъм Нийсън

Снимка: БГНЕС

„Спомен“ ще излезе по кината на 29 април.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари