IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцесите Беатрис и Юджини с обвинение в измама заради принц Андрю

5 април 2022 14 30

Туркиня твърди, че е била измамена да даде 750 000 паунда на принца

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Проблемите за кралското семейство продължават, като този път в тях бяха въвлечени принцесите Беатрис и Юджини. Причината – баща им принц Андрю и грандиозният скандал, в който се е забъркал.

В дело, заведено във Върховния съд, турската милионерка Небахат Евяп Исбилен твърди, че е поверила на финансовия си съветник Селман Тюрк 67 милиона паунда, включително плащания към принц Андрю на обща стойност над 1 милион паунда, към бившата му съпруга Сара Фъргюсън за 225 000 британски лири и към дъщеря му принцеса Юджини за 25 000 лири.

принцеса Юджини

Снимка: БГНЕС

В парите, изплатени на сина на кралица Елизабет, е включено плащане от 750 000 лири, извършено през ноември 2019 година, дни след като Тюрк печели награда в конкурса за предприемачи на принц Андрю. Исбилън твърди, че вярвала, че плащането към Андрю е било, за да може той да помогне за издаването на новия ѝ паспорт, когато тя бяга от Турция, след като съпругът ѝ е изпратен в затвора. По-късно обаче Тюрк и принц Андрю казват на счетоводителите на Исбилен, че сумата е била сватбен подарък за принцеса Беатрис, която се омъжи за Едоардо Мапели Моци през юли 2020 година.

От Бъкингамският дворец отказаха коментар пред медиите, а говорител на принц Андрю заяви пред списание People, че не могат да обсъждат случая, тъй като делото все още върви.

Според вестник Telegraph, принцесите Беатрис и Юджини не са знаели за отношенията на принц Андрю със Селман Тюрк, нито са комуникирали с последния. В изявление, споделено със списание People, принцеса Юджини казва, че през март тази година е получила писмо от адвокатите на Небат Евяп Исбилен в нейния иск срещу Селман Тюрк. Тя твърди, че не познава нито една от страните и дори е била изненадана да получи писмо, в което я молят да обясни две плащания, извършени по банковата ѝ сметка през октомври 2019 година.

принц Андрю,

Снимка: БГНЕС

„Тогава получих пари, за които разбрах, че са подаръци от дългогодишен семеен приятел, който иска да ми помогне с разходите за парти изненада за рождения ден на майка ми Сара, херцогинята на Йорк“, допълва принцесата. Тя е казала, че средствата може да бъдат директно преведени към кетъринг компанията, но от събитието са посочили нейната банкова сметка, към която са били направени две плащания на обща стойност 25 000 лири, които след това са били прехвърлени на компанията, организираща партито на майка ѝ. Принцесата сподели още, че в момента се консултира със своите адвокати, за да разбере как точно да се справи със ситуацията.

Представител на Сара Фъргюсън казва пред списание People, че херцогинята не е била наясно с обвиненията, които са се появили срещу Селман Тюрк. „Тя естествено е загрижена за това, което се твърди за него“, казват още говорителите.

принц Андрю

Снимка: БГНЕС

Фърги работи като посланик за компания за зелена енергия, наречена Pegasus, която се съгласи да ѝ плати 225 000 британски лири. От ръководството са искали парите да бъдат платени на вноски, но тя е предпочела да бъде еднократна сума. В изявление за People, представителят на Фърги твърди, че Тюрк, с когото тя се запознава чрез бившия си съпруг, се е намесил и е казал, че ще поеме дълга от Pegasus.

Това е поредният скандал, в който е забъркано името на принц Андрю. През февруари той постигна извънсъдебно споразумение с Вирджиния Джуфре по делото ѝ за сексуално посегателство. Сумата, която синът на кралицата трябва да изплати, не се разкрива.

Джуфре твърди, че е била жертва на сексуален трафик, организиран от осъдения престъпник Джефри Епщайн и е била принуждавана да прави секс с принц Андрю три пъти, когато е била само на 17 години. Андрю многократно отричаше каквито и да е било престъпни действия. Съвместното изявление на адвокатите не засяга въпроса за вината на принца.

принц Андрю,

Снимка: БГНЕС

„Принц Андрю възнамерява да направи значително дарение за благотворителната организация на г-жа Джуфре в подкрепа на правата на жените, жертви на сексуално насилие. Принц Андрю никога не е искал да злепостави г-жа Джуфре и смята, че тя е пострадала както от сексуално насилие, така и от несправедливи публични атаки“, гласи съобщението.

По-рано тази година принц Андрю успя да уреди и дълга си за ски хижа в швейцарския курорт Вербие. Бившата собственичка Изабел дьо Рувър продаде имота на принца и Сара Фъргюсън през 2014 година, но имаше спор относно окончателното плащане на техния дял, който възлизаше на 9 милиона долара с натрупани лихви. Според дьо Рувър, тя е продала имота на двойката и е сключила споразумение през ноември.

принц Андрю,

Снимка: БГНЕС

„Войната приключи. Това е краят на въпроса. Нямам нищо общо с това сега. Това е всичко“, каза тя пред Daily Mail.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари