IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайна визита: Принц Хари и Меган Маркъл при кралицата

15 април 2022 12 30

Херцогът и херцогинята посетиха Нейно Величество

Getty Images

Getty Images

Принц Хари и Меган Маркъл направиха тайно посещение на бабата на херцога – кралица Елизабет II в замъка Уиндзор. Според информациите, там двойката се е срещнала и с бащата на Хари – принц Чарлз, и целта е била единствено подобряване на отношенията в семейството. Счита се, че херцозите са пристигнали инкогнито в сряда и са отседнали в къщата, в която трябваше да живеят и до днес, а именно – Frogmore Cottage.

От пресцентъра на херцога и херцогинята на Съсекс потвърдиха новината, като техният говорител разкри, че посещението им се е състояло, докато двойката е била напът към Хага в Нидерландия преди игрите „Invictus“ (филантропско, мулти-спортно, международно събитие, в което ранени или болни служители на въоръжените сили и ветерани участват в девет спорта, включително баскетбол за инвалидни колички, седнал волейбол и гребане на закрито – принц Хари е създател и патрон на игрите).

Това е и първото съвместно посещение на двойката в Обединеното кралство, откакто херцозите скандално напуснаха работа като кралски особи през 2020 г. и се преместиха да живеят първо в Канада, а след това в САЩ. Хари на два пъти летя до родината си – първо за погребението на дядо си, а после и за откриването на статуя на покойната му майка, принцеса Даяна. Съпругата му Меган Маркъл така и не беше идвала на Острова след прословутия „Мегзит“, за който беше обвинена лично, а именно, че е накарала съпруга си да се отдръпне от семейството си и да се отметне от родовите си задължения.

След заминаването си от другата страна на Атлантика, 40-годишната Меган даде противоречиво интервю в шоуто на Опра Уинфри, в което обвини член на кралското семейство в расизъм спрямо сина си Арчи.

37-годишният Хари пък обвини баща си, че е прекъснал финансовата си подкрепа за семейството му, което дълбоко разстрои бъдещия крал и предизвика разрив между бащата и сина. Според някои медии обаче, все пак принц Хари и Меган са се чували на няколко пъти по телефона, както с кралицата, така и с принц Чарлз за последните две години, като отношенията им макар и охладнели, никога не са прекъсвали.

Според британски източници, Хари е искал да посети страната си със съпругата си и двете им деца Арчи и Лилибет на няколко пъти, но засега децата си остават в САЩ. На този етап той и Меган не планирали завръщане на Острова, въпреки че очевидно са решили да затоплят отношенията си с кралския двор.

Наскоро принц Хари заведе иск срещу Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство, след като му беше казано, че вече няма да може да получава същата степен на лична охрана, въпреки че той предложи сам да си плаща за нея. Именно тази липса на сигурност му попречи да присъства на едногодишния помен от смъртта на дядо си – принц Филип, през март. Това е и причината все още да не е довел децата си в своята родина.

Посещението на двойката идва в момент, когато кралицата беше принудена да се оттегли от традиционната си изява на църковната служба на Великден в Уиндзор и да остави други членове на кралското семейство да заемат основна роля в този свят ден. Църковната служба на Великден е важен момент в календара на кралското семейство и Нейно Величество без съмнение е разочарована, че не може да присъства. 95-годишната жена има проблеми с мобилността и напоследък нейните публични изяви бяха рязко ограничени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари