IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камила Боулс разказа за готварските си умения

11 май 2022 14 50

Тя помни кафявия сладолед от детството

БГНЕС

БГНЕС

„Мога да напълня книга с всичките си готварски бедствия!“. Това споделя Камила Боулс, съпругата на принц Чарлз, говорейки за уменията си в кухнята. В интервю за списание YOU, херцогинята на Корнуол разказа за вкусовите си предпочитания и вкусовете, които пази от своето детство.

В специален разговор за нейния син Том, който е ресторантьорски критик, тя бе откровена за своите първи провали пред печката.

„Израснах в много щастлив дом, с добра храна в сърцето си. Все още си спомням за дажбите, но ние отглеждахме всичко – от домати и пъпеши до грах, боб, моркови и млади картофи“. Именно грах е едно от нещата, което приготвила за първи път заедно с майка си, която е била с доста опит във вкусните гозби.

Пудинг и сладолед от кафяв хляб, приготвен от баба ѝ. Това са десертите, които са се запечатали в съзнанието на малката Камила. Днес тя посочва, че много обичала да похапва печива, но не я бива особено в приготвянето им.

„Една от любимите ми храни е печен боб върху препечен хляб“, разкрива Боулс. Друго нещо, което блазни нейното небце, са прясно приготвена риба и чипс, увити в хартия.

Съпругата на принц Чарлз призна, че веднъж сложила картофи на фурна и забравила за тях. Когато все пак се сетила, те били станали на въглен.

принц Чарлз,

БГНЕС

Все пак Камила има и своите тайни. „Моето готвене е свързано с добри съставки. Нищо твърде мръсно, суетно или забавно“, посочва тя.

Що се отнася до това дали готвят заедно, Боулс посочва, че те си приличат в това, че харесват градинарството:

„Обичам зеленчуковата градина и особено лятото. Много съм горда с моите бели праскови. Съпругът ми е отличен градинар и ние се конкурираме за нашите плодове и зеленчуци.“

Междувременно Каролин Роб, готвач на кралското семейство в периода 1989 – 2000 г., споделя в книгата си The Royal Touch, че от малък принц Чарлз израснал, играейки си в градината. Докато живял като дете в имение в Хайгроув, той похапвал пресни плодове и зеленчуци. И до днес държи те да са произведени в двора му и да имат гарантирано качество.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари