IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камила ни показва най-известната забележителност в Обединеното кралство

13 януари 2022 10 50

Вижте как тя насърчи четенето на книги сред британците

БГНЕС

БГНЕС

Казват, че отивайки в Лондон, трябва задължително да посетим няколко емблематични места в града. Ключодържатели, магнити, фигурки с ликовете на представителите на британския кралски двор, писалки, които приличат на гвардейците, пазещи Елизабет Втора, са само част от сувенирите, от които може да избирате из магазините. Но може би най-популярните символи за британците са червените автобуси и телефонни кабини в същия цвят, които ще срещнете, разхождайки се из улиците. С тях се снимат милиони туристи всяка година.

Наскоро съпругата на принц Чарлз – Камила, ни показа как в ерата на смартфоните една кабина, в която преди години е можела да проведе разговор, днес има съвсем различно предназначение. И тук не става дума за страхотен декор за фотоси, които да споделим в социалните мрежи.

Херцогинята на Корнуол сподели нова публикация, с която привлече вниманието на своите последователи. Вместо телефон, в червената кабина, в която се намира, има много книги, от които всеки може да избере подходящо четиво.

Кадрите бяха качени на официалната страница на „Читалнята“ – инициатива, подета от Боулс, която има за цел да насърчи четенето сред британците.

Кабинки за размяна на книги – защо не?

„Какво невероятно място за размяна на книги!“, пише Камила, която позира до червена кабинка, намираща се в Бъркхол, Шотландия.

Стартирайки своя литературен клуб през 2020 г., днес съпругата на принц Чарлз е успяла да оборудва няколко кабини със заглавия от авторите, които членуват в него. Така всеки, който има желание, може да вземе по една и същевременно да остави свое любимо четиво, което да достигне до някой друг.

„Като ентусиазиран читател, херцогинята работи за популяризиране на ползите от четенето както при деца, така и за възрастни“, пише на официалния уебсайт на кралския двор.

През годините херцогинята на Корнуол е подкрепяла безброй организации, целящи подобряване на грамотността сред обществото. Тя е била почетен съдия в конкурса за творческо писане на BBC Radio 2, озаглавен „500 думи от 2016 г.“. Освен това обожава да чете на внуците си. Дори по Коледа тя даде интервю за BBC, в което сподели кои заглавия ще им подари.

През пролетта на миналата година Камила сподели списък от четива, които препоръчва на британците, за да запълнят по-смислено свободното си време на фона на пандемията.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари