IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерята на кралица Максима избра колеж пред официални задължения

2 юни 2022 08 40

Тя ще живее в общежитие в Амстердам

БГНЕС

БГНЕС

Дъщерята на кралица максима и крал Вилем-Александър, ще влезе в колеж наесен. Принцеса Каталина-Амалия, която навърши 18, е избрала да учи, пред това да изпълнява официални задължения.

Наследницата на холандския трон, която си почива за кратко след завършването на училище, вече има планове за своето бъдеще.

От двореца съобщиха в понеделник, че тя е приета в университета в Амстердам. И планира да завърши бакалавърска степен по политика, психология, право и икономика.

Още през септември принцесата ще заживее в общежитие. Макар да има възможността да бъде сама в стая или да наеме луксозно жилище в Амстердам, тя ще бъде със съквартирантки на нейната възраст.

В официалния профил на холандското кралско семейство бе качена снимка на бъдещата студентка. На нея я виждаме да позира на фона на известен канал на Амстердам. Под нея множество потребители ѝ желаят успех в следването.

Дъщерята на кралица Максима избираше цяла година

Принцеса Амалия завърши гимназия в Хага преди около 12 месеца. И около нейния рожден ден сподели, че все още не е решила какво иска да прави. Още тогава тя загатна, че не бърза с кралските задължения и се надява нейният баща да бъде в добро здраве още дълги години.

Холандските медии припомниха, че първородната дъщеря на краля и кралицата на Холандия се отказа от годишната надбавка от 2 милиона долара, полагаща ѝ се по закон след завършването на училище. По-рано тя ядоса много хора, след като по време на пандемия отбеляза навършването на пълнолетие.

Междувременно 16-годишната Алексия – по-малката сестра на бъдещата холандска кралица, продължава обучението си в чужбина. Тя е в редиците на „UWC Atlantic“ в Уелс. И измежду съучениците си има кралска особа – принцеса Леонор от Испания.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари