IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дни преди Коледа – кралица Максима се извини за рождения ден на принцеса Амалия

19 декември 2021 18 00

Тийнейджърката покани гости на парти, въпреки строгите мерки в Холандия

БГНЕС

БГНЕС

Миналата седмица принцеса Амалия – най-голямата дъщеря на краля и кралицата на Холандия, отбеляза 18-ия си рожден ден. На фона на нарастващите случаи на болни от коронавирус и предупрежденията на местните власти да се ограничи всякакво струпване на хора, тя бе домакин на парти с 21 специални гости в двореца Huis ten Bosch в Хага. Това разгневи много хора и стана повод за извинение от страна на Вилем- Александър и съпругата му Максима.

Макар наследничката на короната (родена на 7 декември) да е спазила всички мерки срещу пандемията в страната и традициите на монархията, като млад човек, който един ден ще застане начело на трона, тя не дава добър пример, особено на подрастващите. Ето защо нейните родители бяха принудени да дадат обяснения за случилото се и да излязат от неловкото положение дни преди Коледа.

От пресцентъра на холандското кралско семейство обявиха, че на рождения ден всички мерки за социално дистанциране са били спазени, като всеки, който е присъствал, е показал отрицателен тест (направен непосредствено преди това). Въпреки това, в страната бе въведено, че ако се налага някакво посещение, то в дома не бива да има повече от четирима души.

холандско кралско

БГНЕС

Хейт и срещу премиера на страната

„Семейството се стремеше да се отнася отговорно към правилата за коронавирус с това събиране на открито и взе предпазни мерки“, обяви Марк Рюте по повод недоволството срещу партито на принцеса Амалия.

Премиерът на страната, който удължи противоепидемичните мерки за населението до 14 януари, също получи нападки. В желанието си да защити възрастните хора, на които забрани да прегръщат внуците си по Коледа, той бе обвинен в това, че разрешил своеволието на 18-годишната дъщеря на кралица Максима. Междувременно въведе нощен локдаун.

кралица Максима,

БГНЕС

Семейството, което се слави с добър рейтинг сред обществото, нарушава ограничителните мерки в Холандия не за първи път. През октомври 2020 г. кралят и кралицата заминаха на почивка в Гърция, като бяха забелязани на обществено място без предпазни маски. Тогава те бяха принудени да се върнат доста по-рано, след натиска от пресата. И разбира се – последва извинение.

Отклониха вниманието с нова семейна снимка

Правителствената информационна служба пусна нова семейна снимка, на която се виждат крал Вилем-Александър, кралица Максима, принцеса Катарина-Амалия, принцеса Алексия и принцеса Ариана. Всички те се усмихват на камерата, а кадърът спокойно може да мине за коледна картичка. Тя има за цел да отклони вниманието от партито, заради което кралският двор пренебрегна предупрежденията на властите, свързани с коронавируса.

Все пак трябва да отбележим, че поводът за фотото е ваканцията на принцеса Алексия, която продължава средното си образование в United World College of the Atlantic в Уелс.

След като отбеляза пълнолетието на най-голямото си дете, кралицата бе на работно посещение на кетъринг предприемачи в Гертруйденберг. Заедно с тях тя обсъди как се е променил бизнесът им заради пандемията и какви са предизвикателствата пред тях и служителите им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари