IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Амалия не е готова за кралица на Холандия

22 ноември 2021 11 00

Излезе биографична книга за нея

БГНЕС

БГНЕС

Принцеса Амалия не е готова да стане кралица на Холандия. Първородната дъщеря на крал Вилем-Александър и кралица Максима обича да пробва най-различни шапки, като тепърва ще сложи тиара на главата си за първи път. Що се отнася до короната, тя все още не бърза за нея.

Русокосото момиче, което през лятото на 2020 г. бе определено като плюс сайз, ще навърши пълнолетие на 7 декември. А по-малко от месец преди това в нейната родна страна бе пусната книга, посветена на нея. Тя е дело на биографа Клаудия де Брей, пише списание People.

Пред авторката Катарина-Амалия признава, че не се гордее от това, че ще бъде кралица някой ден. Освен това, ако 54-годишният ѝ баща почине внезапно, тя би помолила нейната майка да се намеси.

„Казах на баща си: „Продължавай да се храниш здравословно и да спортуваш много“, казва принцесата.

холандско кралско

БГНЕС

Освен за притесненията от заемане на кралския трон, в книгата се разказва и за задълбочените познания на принцесата към тиарите.

„Обичам тиари... Покажи ми една и ще позная от къде идва. Мога да разпозная всички от Европа“, разказва дъщерята на кралица Максима. Тя добавя, че когато била малка, обожавала да си слага тиарите на майка си на главата.

„И без това много обичах да съм с бижутата на майка ми, когато бях съвсем малка. Тя се готвеше за важна вечеря и крещеше из къщата: „Амалия, къде е този пръстен?“, спомня си с усмивка тя.

В холандското кралско семейство има дългогодишна традиция, според която за всеки наследник, който става на 18 години, се издава книга. Подобна биография като тази на Амалия има крал Вилем-Александър.

Принцесата завърши успешно своето образование в Christelijk Gymnasium Sorghvliet в Хага. След това трогна мнозина в страната, избирайки да се откаже от полагащите ѝ се 2 милиона долара, докато не поеме своите кралски задължения.

холандско кралско

БГНЕС

„На 7 декември 2021 г. ще навърша 18 години и според закона ще получа надбавка. Намирам това за неудобно, стига да не правя нищо за това в замяна и докато другите студенти имат много по-тежко време, особено в този период на коронавирус“, написа тя в писмо, адресирано до премиера на страната Марк Рюте.

Преди да запише да учи бакалавърска степен, наследничката на холандския кралски двор смята да си отпочине няколко месеца, като през това време не иска да бъде в тежест на държавата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари