IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Габриел Юниън: Бях изнасилена на 19 години

9 юни 2022 10 40

Актрисата споделя, че все още страда от посттравматичен стрес

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

30 години по-късно, Габриел Юниън все още се опитва да живее пълноценно живота си, след преживяването на травматични събития.

Актрисата сподели лична история със своите фенове в Instagram, разкривайки че е била изнасилена на 19 години. Случката ѝ се отразява и до днес, отключвайки посттравматичен стрес и безпокойство.

„Като оцеляла от изнасилване, се боря с посттравматичен стрес вече 30 години. Живеенето с паник атаки и безпокойство всичките тези години никак не е лесно. Имало е моменти, когато безпокойството ми е било толкова лошо, че имам чувството, че съкращава живота ми“, пише съпругата на баскетболиста Дуейн Уейд.

Юниън допълва, че напускането на къщата или дори правенето на погрешен завой я изпълват със страх. По думите ѝ, безпокойството може да превърне дори най-голямото вълнение, като присъствието на Met Gala, в пълна агония.

„Когато ви казваме какво изпитваме, моля ви, повярвайте ни още първия път. Не, не е същото като да бъдеш притеснен или нервен. Всеки изпитва безпокойство и се справя с него по различен начин и това е напълно нормално“, категорична е актрисата. Тя заяви, че е искала да сподели за проблемите си, за да покаже на хората, страдащи от подобни състояния, че не са сами и не трябва да се срамуват.

Юниън, която е омъжена за Дуейн Уейд от седем години, говори за изнасилването в книгата си „Ще ни трябва още видон: Истории, които са забавни, странни и истина“. В откъс, публикуван в Glamour през 2017 година, актрисата споделя, че е била изнасилена в магазин за обувки, когато е била само на 19 години. Тогава към нея е бил насочен и пистолет.

През годините тя многократно е говорила за решението си да споделя своята история със света.

„Трябва да продължа да говоря, защото хората си мислят, че това се случва само на тях. Те имат чувството, че са изоставени на самотен остров. Имат чувството, че крещят срещу ураган и никой не ги слуша. Аз се опитвам да им кажа, че ги слушам, че ги чувам и съм изпитала същото като тях. Искам да им кажа, че има светлина в края на тунела“, казва Юниън през 2017 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари