IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синът на Илон Мъск си сменя пола и фамилното име

21 юни 2022 18 00

Ксавие Александър Мъск вече ще се казва Вивиан Джена Уилсън

Getty Images

Getty Images

Синът на Илон Мъск обяви, че смята да промени пола си, а също така и цялото си име, подавайки документи в съда. Според искането на детето на милиардера, то иска да прекъсне семейните връзки с известния си баща.

След като навърши 18 години през април, едно от 7-те деца на Илон Мъск реши да зареже известното фамилно име. Ксавие Александър Мъск, роден мъж, подаде документи във висшия съд на Калифорния, Лос Анджелис, на 18 април (един ден след рождения си ден на 17 април), с които заявява желание да промени името си на Вивиан Джена Уилсън. Промяната отразява новата полова идентичност на Ксавие, а именно като жена, а Уилсън е фамилното име на майка му/ѝ Джъстин.

Документите, получени от HollywoodLife, посочват причината за исканата официална промяна като „Полова идентичност и фактът, че Ксавие вече не живее с биологичния си баща и не иска да бъде свързан с него по какъвто и да е начин или форма“.

На 18 юни Илон влезе в Twitter, за да публикува съобщение, привидно в отговор на новината. „Толкова много обичам всичките си деца“, написа основателят на SpaceX. Преди две години обаче Илон написа в платформата следното: „Аз абсолютно подкрепям транс, но тези неутрални местоимения са естетически кошмар“.

Ксавие/Вивиан има брат близнак Грифин Мъск. Те са най-големите от седемте живи деца на магната на Тесла – първото му дете, син на име Невада Александър, почина от синдром на внезапна детска смърт само на 10 седмици през 2002 г. Майката на Невада, Грифин и Вивиан е канадската писателка на фентъзи Джъстин Уилсън, която беше съпруга на Илон цели осем години. Двойката сключи брак през 2000 г. и се раздели през 2008 г. Джъстин също така роди и тризнаци-синове на Илон, които носят имената Кай, Саксон и Дамян през 2006 г. Подобно на близнаците и тризнаците са заченати чрез инвитро.

След два брака и два развода (вторият е с актрисата Талула Райли), на 4 май 2020 г. Илон се сдоби със син от певицата Граймс. А в края на 2021 двамата станаха родители и на дъщеря, която беше родена чрез сурогатна майка. В началото на годината Граймс и Илон се разделиха, а в момента той излиза с актрисата Наташа Басет.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Али ( преди 1 година )
Владимир ( преди 1 година )
Ами , какво да кажем ? Усмивка . Америка , мечта , все пак !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар