IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки болестта: Използва ли Холивуд Брус Уилис?

5 юли 2022 14 50

Актьорът не можел да казва репликите си на снимачната площадка

Снимка: БГНЕС

Неотдавна стана ясно, че една от най-ярките холивудски звезди – Брус Уилис прекратява филмовата си кариера заради заболяване. Въпреки това, се оказа, че продуцентите експлоатират актьора на снимачната площадка.

Знае се, че той не може да си спомня репликите или действията, които трябва да изпълни поради афазия, заболяване, при което човек напълно или частично губи способността си да предава мислите си с думи, както и да записва мислите си и да разбира речта, отправена към него.

И така, един от разобличените филмови босове беше Рандъл Емет, който засне Уилис в екшън филми, когато той вече бил започнал да страда от деменция и забравял репликите си.

Освен това продуцентът беше осъден за измама на инвеститори, необуздана употреба на наркотици и преследване на бившата си годеница.

През септември 2020 г. Емет снима Уилис в „Полунощ в житното поле“ и не можа да накара актьора да ритне вратата – дори с помощта на координатор на каскадите. В отчаянието си продуцентът напусна снимачната площадка, а обърканият Уилис попита: „Направих ли нещо лошо?“

„Трябва да си сляп, за да не видиш как той се бори със себе си“, каза тогава Алиша Хавърланд, която работи със сцените на снимачната площадка.

Същата вечер Емет се обадил на бившата си годеница в истерия и се оплакал: „Не мога да правя това повече. Това е толкова тъжно! Брус не може да си спомни нито една от репликите си. Той не знае къде се намира.“

Въпреки това продуцентът не спира да работи със звездата от „Умирай трудно“. След този телефонен разговор той направи още пет екшън филма с Уилис и уж използва звездата от първа величина в името на търговския успех.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари