IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как принц Хари получи разрешение да кръсти дъщеря си Лилибет?

9 юли 2022 15 00

Явно кралицата е мислила друго

Снимка: БГНЕС

През юни миналата година принц Хари и Меган Маркъл станаха родители за втори път. Двойката има дъщеря, която е кръстена на прабаба си Елизабет II. Кралицата беше изненадана от този избор.

Херцогът и херцогинята на Съсекс кръстиха дъщеря си Лилибет. Това е детският прякор на кралицата, който тя позволява да бъде използван само от покойния си съпруг принц Филип. Феновете изразиха недоумение защо двойката не взе пълното име на кралицата.

Оказва се, че това е малка хитрост, до която е прибягнал принц Хари, за да получи разрешение да кръсти дъщеря си с прякора на Елизабет II. Нейно Величество дори не подозирала за някакъв мръсен трик и била сигурна, че двойката ще нарече бебето Елизабет, а не Лилибет.Снимка

„Чух Хари да ѝ се обажда и да ѝ казва: „Искаме да кръстим дъщеря си на теб, бабо“. Тя каза: „Колко мило от ваша страна, благодаря“, мислейки, че говори за името Елизабет. И така, те получиха разрешение, без да посочват име“, сподели дизайнерът Ники Хаслам, близък до кралското семейство, в подкаста The Third Act.

В същото време 96-годишната Елизабет II вече е достатъчно възрастна за да се сърди за подобно нещо. Тя дори прехвърли част от задълженията си на принц Чарлз.

Напоследък Елизабет II рядко се появява на публични места поради здравословни проблеми. В тази връзка тя реши да прехвърли част от задълженията на сина си – принц Чарлз, който по всякакъв начин ѝ помага да преодолее кризата на монархията.

Бъкингамският дворец намали правомощията на кралица Елизабет II за първи път от десет години. Преди това кралицата имаше официален списък от 13 задължения, включително държавни посещения, откриване на парламента, назначаване на министър-председател.

Сега списъкът споменава само общ език, според който ролята на кралицата е да изпълнява „спектър от парламентарни и дипломатически задължения“, поддържайки „единството и националната идентичност“.

В доклада се отбелязва, че Нейно Величество е била освободена например от участие в церемонията по откриването на парламента.

Тази година кралицата беше заменена от принц Чарлз на събитието, заедно със сина си принц Уилям. Останалата част от кралското семейство също ще поеме официалните задължения на Елизабет II от нейно име.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари