IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт де Ниро и Ал Пачино почетоха покойния Джеймс Каан

11 юли 2022 10 50

Тримата работят в "Кръстникът"

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джеймс Каан остава в мислите на своето семейство от "Кръстникът".

След тъжната новина за смъртта му на 6 юли, Ал Пачино, който играе заедно с Каан във филма на Франсис Форд Копола от 1972 година, направи официално изявление до медиите. "Джими беше моят брат на екран и дългогодишен приятел в живота. Трудно ми е да повярвам, че няма да го има повече на този свят, защото беше толкова жив и смел", казва Пачино. Допълва, че колегата му е бил страхотен актьор, брилянтен режисьор и скъп приятел. 

Робърт де Ниро също излезе с официално изявление, в което казва, че е много натъжен от новината за смърта на Джеймс. Талия Шайр, която е още една важна част от "Кръстникът", заяви, че Каан е бил добър човек, мил и семеен тип, който е бил надарен с огромен талант. "Молитвите ми са със семейството му, което той обожаваше", допълва актрисата. 

Франсис Форд Копола си спомни за актьора като за човек, който е бил в живота му повече от всички други, с които е работил. "От ранните времена, в които работихме заедно по "Дъждовни хора" и през всички етапи на моя живот, неговите филми и многото страхотни роли, които изигра, никога няма да бъдат забравени", продължи режисьорът. Завършва с това, че Каан винаги ще бъде негов приятел, сътрудник и един от най-забавните хора, които е познавал. 

На 7 юли от официалния профил на Джеймс Каан в Туитър беше съобщено, че актьорът е починал на предния ден. Засега не е ясна причината за смъртта, а семейството моли за уединение в този тежък момент. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sinefesto (@sinefesto)

Джеймс Каан наскоро говори за отпечатъка, който "Кръстникът" е оставил в историята на киното. В трилогията той играе Сони, най-големия син на Вито Корлеоне (Марлон Брандо). Тази година се навършиха 50 години от премиерата на първия филм. Каан си спомня, че е правил сцена, която е била дълга цели 10 страници, но накрая не е намерила място във филма. Оставяйки настрана гнева си към Копола, актьорът споделя, че за него е било огромна чест да бъде включен в "Кръстникът".     

Титан във филмовата индустрия, кариерата на Каан се простира в 60 години, като най-запомнящите му роли са в "Кръстникът", "Мизъри" и "Елф". Той също така е известен с телевизионните си появи, като най-емблематичната е тази на Ед Делайн в сериала "Лас Вегас", който продължава от 2003 до 2008 година. Каан е номиниран за всички престижни награди, включително "Златен глобус", "Оскар" и "Еми". Получава звезда на Алеята на славата през 1978 година. 

Последният му филм ще излезе през 2023 година и ще носи името Fast Charlie. В него си партнира с Морена Бакарин и Пиърс Броснан. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари