IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът отхвърли искането на Амбър Хърд за отмяна на присъдата

14 юли 2022 17 50

Актрисата всячески се опитва да не изплати 10-те милиона на Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Амбър Хърд удари на камък с молбата си да бъде отменена присъдата в полза на Джони Деп, издадена преди месец от съда във Вирджиния. 

Миналата седмица адвокатският екип на актрисата твърдеше, че тя има пълното право да обжалва процеса и да го обяви за неправилен "въз основа на новооткрити факти и информация". Според тях, един от съдебните заседатели, присъстващи на цялото дело, не е бил този, който всъщност е бил призован от съда. По думите им, извиканият човек е бил на 77 години по това време, но на негово място е дошъл 52-годишен със същото фамилно име и адрес. 

Адвокатите на Хърд казват, че тя не е получила правилния процес, така че иска присъдата да бъде отменена и да се назначи ново дело. Според тях, е доста обезпокоително човек, който не е извикан за жури, да се представя в тази роля и да участва в изготвянето на крайния резултат. 

Амбър Хърд

Снимка: БГНЕС

Екипът на бившия й съпруг отвърна на удара още в понеделник, настоявайки присъдата да остане в сила и повтори своите доказателства. Относно предполагаемото объркване на съдебните заседатели, адвокатите на Деп казаха, че "отчаяното искане на Хърд за разследване на съдъбен заседател номер 15 въз основа на предполагаема грешка в рождената дата е неуместно". Те твърдят, че Амбър не е успяла да докаже как тази евентуална грашка би повлияла по някакъв начин на процеса и би я "ограбила" от справедлива присъда.

Сега, в решение от сряда, съдия Пени Азкарте, която председателстваше процеса за клевета във Вирджиния, отхвърли исканията на Хърд след процеса и каза, че няма доказателства за измама или неправомерни действия сред съдебните заседатели. Тя допълва, че въпросният заседател никога не е лъгал във формулярите си и, подобно на останалите заседатели, е бил проверен и двете страни са го разпитвали. След това адвокатските екипи са информирали съда, че журито е приемливо и гарантира сигурен процес

Относно момента, в който екипът на Хърд изрази загриженост, съдията казва, че те са трябвали да знаят за грешката по всяко време на седемседмичното дело. Азкарте допълва, че Амбър и адвокатите й са имали всяка възможност да възразят за състава на журито

"Страната не може да чака, докато получи неблагоприятна присъда, за да изрази, за първи път, проблем, известен от началото на процеса. Искането е отменено", пише в съдебните документи. Допълва, че се въпросният съдебен заседател е бил проверен и е спазил клетвата си, както всички останали в залата. Също така, той не е нарушил по никакъв начин заповедите и инструкциите на съда. 

Джони Деп,

Снимка: БГНЕС

На 1 юни делото между Джони Деп и Амбър Хърд приключи с победа на актьора. По този начин той трябва да получи над 10 милиона долара от бившата си съпруга за клевета. Причината за цялата драма беше написването на есе през 2018 година, в което Хърд твърди, че е жертва на домашно и сексуално насилие. Оттогава Деп се бори да изчисти името си и най-накрая успя да го направи. 

След обявяването на присъдата, Джони заяви, че журито, съставено от пет мъже и две жени, му е върнал живота. Хърд пък каза, че това е крачка назад в борбата за правата на жените и, че всяка една жертва на домашно насилие сега ще се страхува да сподели своята история. 

Джони Деп,

Снимка: БГНЕС

През последните няколко седмици Деп се наслаждава на победата си, обикаляйки Европа заедно с музиканта Джо Блек. Двамата ще пуснат и общ албум на 15 юли. От своя страна, Хърд даде интервю пред NBC News, където застана зад всяка своя дума, казана в съда, но твърди, че не таи лоши чувства към Джони. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари