IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Линда Еванджелиста е готова да продължи с живота си

24 юли 2022 21 00

Моделката е уредила делото с козметичната клиника

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Линда Еванджелиста вече иска да остави съдебните си битки в миналото, след като най-накрая уреди делото си с компанията CoolSculpting, която съдеше заради неуспешни козметични процедури. 

57-годишната моделка обяви новината в социалните мрежи, казвайки че е доволна от развоя на нещата и няма търпение да продължи с живота си. "Гледам смело напред към следващата глава от живота ми с приятелите и семейството, изпитвайки щастие, че оставих всичко в миналото. Много съм благодарна за подкрепата, която получих от всички, които се свързаха с мен", пише Еванджелиста в социалните мрежи. 

Наскоро тя се завърна и към модната индустрия, след като повече от две години не искаше да се показва в публичното пространство. Моделката участва в рекламна кампания на Fendi, организирана в чест на 25-ата годишнина от създаването на известната чанта Baguette, както и отбелязването на две години от встъпването в длъжност на Ким Джоунс като креативен директор. 

"С уреждане на делото и скорошната кампания на Fendi, Линда е готова да опита да живее пълноценно. След години на криене, тя отново излиза на световната сцена", казва източник пред списание People. Допълва, че моделката усеща подкрепата от цялата индустрия и колегите си, както и от феновете, които я карат да се чувства обичана. 

През септември миналата година Еванджелиста сподели своята история в Instagram, пишейки че, си преди пет години си е направила процедура за намаляване на мазнините. Нещата обаче се объркали и вместо да получи желания резултат, моделката си тръгнала от клиниката с повече мазнини в тялото си. Според официалния сайт на CoolSculpting, процедурата трябва да бъде неинвазивна и алтернативна на липосукцията. Еванджелиста обаче твърди, че операцията я е оставила "трайно деформирана" и "брутално обезобразена"

След това тя реши да съди компанията Zeltiq Aesthetics, под чиято шапка се намира CoolSculpting, за 50 милиона долара обезщетение, казвайки че неуспешната операция й е попречила да работи. Седемте сесии, на които Линда се е подложила, са се провели между август 2015 и февруари 2016 година. 

През февруари тази година, моделката говори открито пред списание People за едмоционалната и физическа болки, които е изпитвала през последните години. Според изданието, тя е разказла историята си през сълзи. 

"Обичах да бъда на модния подиум. Сега се страхувам да срещна познат. Не мога да живея повече по този начин, да се крия и да се срамувам. Не мога да живея в тази болка. Затов искам най-накрая да говоря", казва Еванджелиста. 

Споделя, че, три месеца след операцията, местата, които е трябвало да бъдат смалени, са започнали постепенно да пълнеят и да се втърдяват, след което са станали безчувствени. "Опитах се сама да оправя проблема, защото мислех, че правя нещо грешно. Стигнах до момент, в който не се хранех. Помислих, че си губя ума", казва моделката. 

През 2016 година отива на консултация при лекар, който й казва, че страда от парадоксална адипозна хиперплазия - рядък страничен ефект, който засяга по-малко от 1% от пациентите, подложили се на процедурата. Тогава процесът на замразяване на мазнините кара засегнатата мастна тъкан да се удебелява и разширява. "Каза ми, че никаква диета или упражнения ще могат да оправят проблема", спомня си Линда. 

Моделката казва още, че споделя историята си, защото иска да покаже на други хора, страдащи от същия проблем, че не са сами. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари