IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон Бийн: Съсипаха секс сцените в Холивуд

10 август 2022 14 40

Британският актьор обвинява за това треньорите по интимност

Getty Images

Getty Images

Британският актьор Шон Бийн заяви в ново интервю, че сравнително новата длъжност в Холивуд „треньор по интимност“ разваля секс сцените в новите филми и сериали. Въпросната професия беше въведена след появата на движението #MeToo. Треньорите по интимност работят вече в почти всички телевизионни и филмови продукции, като измислят хореографията на секс сцените. 

63-годишният Шон обаче е категоричен, че тези треньори развалят ефекта на въпросните сцени върху зрителите, съсипвайки спонтанността. Той каза: „Предполагам, че тези треньори забавят силата му. Координаторите на интимността съсипват холивудските секс сцени, като развалят спонтанността и я свеждат до "техническо упражнение“."

Добави, че известните му и може би най-забележителни секс сцени с колежката му Джоули Ричардсън в адаптация от 1993 г. на романа на Д. Х. Лорънс "Любовникът на лейди Чатърли" са били "истинска радост за зрителя", защото помежду им е имало химия и спонтанност.

Координаторите на интимните сцени в Холивуд бяха въведени, за да защитят актрисите след кампанията #MeToo. Те изиграват и ключова роля в създаването на шумните секс сцени за хитови драми, включително сериалите "Бриджъртън" и "Нормални хора".

Но звездата от „Игра на тронове“, който е заснел много вълнуващи и редица разголени сексуални сцени през своята кариера, добави: „Тези треньори развалят тягата. Те дори възпрепятстват актьорите повече, защото те трябва да мислят къде трябва да си сложат ръката, къде трябва да пипнат екранния си партньор и т.н. Мисля, че естественият начин на поведение на влюбените би бил съсипан от някого, който го свежда до техническо упражнение.“

Той си спомни: "Сцените в "Любовникът на лейди Чатърли" бяха спонтанни, бяха радост. Имахме добра химия между нас с Джоули и знаехме, че това, което правим, е необичайно, защото аз бях женен, а тя - омъжена. Но ние следвахме историята. Опитвахме се да изобразим истината на написаното от Д. Х. Лорънс."

Треньорите по секс сцени вече са задължителни в BBC и много актриси ги хвалят. Много от дамите смятат, че наличието на треньор по интимност е „брилянтно“ решение, защото актрисите спират да се тревожат за това как ще пресъздават сексуалните сцени, тъй като просто следват предварително измислена хореография.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари