IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще бъдат ли опустошителни мемоарите на принц Хари?

17 август 2022 10 50

Кралски експерти с противоположни мнения

Снимка: БГНЕС

Преди две седмици стана известно, че мемоарите на принц Хари са завършени и са преминали всички законови процедури, а в края на тази година ръкописът вече ще бъде пуснат в продажба.

Миналото лято херцогът на Съсекс обеща да напише откровена автобиография, която се очаква да излезе по-късно тази година. Имаше широко разпространени спекулации какво може да съдържа книгата и какви нови обвинения може да отправи Хари, след като той и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха от кралските задължения и се преместиха в Америка.

Когато новината за мемоарите беше публикувана, принцът направи изявление: „Надявам се, че като разкажа моята история – за възходи и падения, грешки и научени уроци – мога да покажа, че независимо откъде идваме, имаме повече общи неща отколкото си мислим“.

Той добави, че книгата ще бъде „точна и напълно правдива“.

Коментирайки предстоящото издаване на мемоарите, Даниела Елзер, кралски експерт, даде своята оценка: „Ако дори и малък процент от спекулациите за това какво може да разкрие и каква мръсотия може да избълва са верни, тази книга обещава да бъде най-опустошително кралско освобождаване за 30 години – от времето на принцеса Даяна.

През 1992 г. британският писател и журналист Андрю Мортън написа бестселъра „Даяна“. Нейната истинска история за разпадането на брака между родителите на принц Хари. Книгата разкри дълбоките семейни проблеми на принцеса Даяна и принц Чарлз и хвърли светлина върху предателството на престолонаследника.

Скоро след публикацията принцесата на Уелс призна, че е убедила приятели да говорят с г-н Мортън за книгата. Едва след трагичната ѝ смърт при автомобилна катастрофа през 1997 г. обаче става ясно, че самата лейди Ди е основният източник, разказал на писателя историята си.

И така, принцесата говори откровено за борбата си с булимията и психичните си разстройства, както и за ревността на Камила Паркър-Боулс, сега херцогиня на Корнуол.

В същото време кралският биограф Кинси Скофийлд смята, че подобни очаквания за раздор в кралското семейство след излизането на мемоарите на Хари, са напразни. Тя вярва, че принцът не възнамерява да се рови в мръсното бельо на семейството си и затова е малко вероятно в неговия ръкопис да се появи ексклузивна информация, която да навреди на близките му.

„Той ще говори за смъртта на майка си и, мисля, ще говори за това как го е засегнала в младостта му и как тези емоции са го превърнали в лидера, който е днес“, обясни експертът.

Освен това Кинси вярва, че херцогът на Съсекс няма да иска да разкрива всички тънкости на кралския живот, тъй като децата му може да се възползват от връзките с британското кралско семейство в бъдеще.

Скофийлд добави, че внукът на Елизабет II планира да използва книгата, за да изгради собствен имидж. „Според мен той се опитва да се покаже като друг Марк Зукърбърг или Барак Обама, тоест човек, на когото ще бъдат платени 100 хиляди долара за реч пред някои богаташи в Маями“, предположи Кинси.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари