IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Завръщането на Меган и Хари във Великобритания – ще се видят ли с кралското семейство?

17 август 2022 17 50

Двамата плануват пътуване из Европа

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл и принц Хари се завръщат във Великобритания поради важна причина.

Двойката ще пристигне на Острова в началото на септември заради серия от благотворителни събития. Те също така ще пътуват до Германия, където ще започне обратното броене до началото на игрите за военни ветерани Invictus в Дюселдорф. Преди това те ще посетят Манчестър на 5 септември, ден по-късно заминават за Германия, след което се връщат във Великобритания на 8 септември.

Говорителят на херцозите на Съсекс заяви, че двамата се вълнуват да посетят няколко от благотворителните инициативи, които са близки до сърцата им. Организациите са One Young World в Манчестър, Invictus Games в Дюселдорф и Well Child Awards, отново в Англия.

Хари и

Снимка: БГНЕС

41-годишната Меган има дълга връзка с One Young World, като участва в техни събития през 2014 и 2016 година. През 2019-а, преди да напусне кралския двор заедно със съпруга си, тя и Хари бяха специални гости на среща между членовете на организацията. Тогава основна тема беше равенството между половете – един от проблемите, по които Маркъл редовно се изказва публично.

На 6 септември двойката заминава за Дюселдорф, където ще даде старт на обратното броене до началото на игрите Invictus. В тях се включват ранени, болни или пострадали от войната мъже и жени.

Хари и Меган за последно посетиха Острова през юни, за да присъстват на празненствата по случай платинения юбилей на кралица Елизабет. По време на визитата си те представиха 1-годишната си дъщеря Лилибет на дядо ѝ принц Чарлз и прабаба ѝ Елизабет, на която всъщност е кръстена. Според източници, бащата на Хари е бил изпълнен с вълнение и радост при срещата с втората си внучка, както и с 3-годишния Арчи.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

Следващата визита на Хари и Меган във Великобритания повдигна въпроса дали двамата ще се видят с кралското семейство. Връзката между двете страни е силно нарушена след решението на херцозите на Съсекс да напуснат Острова и да заживеят в САЩ, отказвайки се от кралските си задължения и правомощия. Според източници, това заминаване силно е повлияло на отношенията между Хари и Уилям, като двамата братя не си говорят и не са се виждали от година.

През септември Кейт и Уилям най-вероятно вече ще са се преместили в новия си дом в Уиндзор, което означава, че ще са много близо до къщата на Меган и Хари. Въпреки че двете семейства са на пешеходно разстояние, засега няма планове за среща между тях.

Меган, Хари,

Снимка: Getty Images

Що се отнася до кралицата, която също живее наблизо, тя най-вероятно ще е в Лондон за среща с отиващия си премиер Борис Джонсън. В ролята си на държавен глава, също е вероятно тя да бъде призована да потвърди назначенията на министри от кабинета, които ще служат в новото правителство.

Хари и Меган може да пристигнат по-рано и да пътуват до Шотландия, за да се видят с кралицата преди тя да започне своите ангажименти. Засега обаче от двореца не потвърждават за насрочени срещи между двете страни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари