IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сестрата на Пийт Дейвидсън написа трогателен пост за покойния им баща – пожарникар

13 септември 2022 08 40

Той умира при атентатите на 11 септември преди 21 години

Getty Images

Getty Images

По-малката сестра на Пийт Дейвидсън написа трогателен пост за покойния им баща пожарникар, който умира по време на служебен дълг при атентатите от 11 септември 2001 година в Ню Йорк. Вчера 25-годишната Кейси Дейвидсън влезе в Instagram, за да напише следното: „Тази година повече от всякога ми се иска да си тук. Липсваш ни, празнуваме те и си спомняме за теб всеки ден. Гордея се, че съм твоето момиче.“

Кейси е била едва 3-годишна, докато нейният брат – комик и актьор е бил на 7 години, когато баща им Скот Дейвидсън загива, докато вади хора от сриващите се сгради.

Бащата на Пийт и Кейси е бил на 33 години, когато загива, заедно с петима други пожарникари от своята Противопожарна служба. Те намират смъртта си, след като стигат горящите небостъргачи. Шестимата огнеборци са забелязани за последен път да тичат нагоре по стълбите на хотел Marriott World Trade Center, за да спасят ужасените гости. Хотелът се разрушава, след като кулите се срутват.

На 11 септември 2001 г. хотелът има 940 регистрирани гости. В допълнение, Националната асоциация за бизнес икономика (NABE) е провеждала годишната си конференция в хотела точно от 8 до 11 септември 2001 г.

Когато полет 11 на American Airlines се разбива в Северната кула, колесникът му пада върху покрива на хотела. Срутването на Южната кула по същество разцепва хотела наполовина. Срутването на Северната кула, малко по-късно, унищожава останалата част от хотела. Само четиринадесет души, които се опитват да евакуират частично разрушения хотел след първото срутване, успяват да оцелеят при второто срутване.

Според фондацията „National Fallen Firefighters“ мечтата на бащата на Пийт винаги е била да бъде пожарникар. Некролог за него на сайта на фондацията гласи, че неговите „героични действия не са изненадващи“. „Той беше смел и безстрашен човек и предан патриот“, се казва в него.

Кейси Дейвидсън завърши миналия месец програмата за лекар-асистент в университета „Пейс“ и болницата „Ленъкс Хил“.

Въпреки че Пийт Дейвидсън, който стана най-младият член на актьорския състав в „Saturday Night Live“, не влезе в социалните медии, за да си спомни за баща си, той често възхвалява и почита неговата памет.

28-годишната комедийна звезда от „Стейтън Айлънд“, известна с многото си татуировки, прави първата си татуировка – инициалите FDNY (Пожарникарска служба на Ню Йорк), като почит към баща си.

Миналата година Пийт Дейвидсън и колегата му Джон Стюарт бяха домакини на комедиен бенефис в Медисън Скуеър Гардън, за да отбележат 20-ата годишнина от атентатите от 11 септември. Приходите от шоуто отидоха за различни благотворителни организации.

Пийт Дейвидсън, за когото се твърди, че е наследил чувството си за хумор от покойния си баща, е сценарист и главен герой във филма „Кралят на Стейтън Айлънд“, който проследява живота на амбициозен татуист, който се бори със смъртта на баща си.

Комикът през последната година беше център на внимание за жълтите медии заради връзката и раздялата си с риалити звездата Ким Кардашян и нападките към него от нейния отчужден съпруг Кание Уест. През май месец той напусна „Saturday Night Live“– шоуто, което го направи известен, след като осем години работи за него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари