IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еминем за възстановяването си след почти фаталната свръхдоза

25 септември 2022 12 00

Рапърът споделя и повече за албума си Relapse от 2009 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Почти фаталната свръхдоза на Еминем от 2007 година е била преломната точка, която не само го е накарала да се насочи към трезвеността, но го кара да се забавлява с музиката, която прави. 

По време на участието си в подкаста Paul Pod на Пол Розенберг, който е и дългогодишен мениджър на рапъра, си говорят за възстановяването след свръхдозата, която за малко е щяла да приключи живота на Маршъл. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

От 2008 година Еминем не използва наркотици или други опиати, като прави албума си Relapse през 2009-а, когато тепърва навлизал във възстановителния период. По време на интервюто, той казва, че завръщането му към музиката го накарало да почувства, че нещата си идват на мястото и започва нов етап от живота му. 

"Помня първия път, в който изтрезнях и премахнах всички глупости от системата си. Помня, че бях много щастлив и всичко беше ново за мен", казва той за създаването на албума. Допълва, че това е бил първия път, в който се е забавлявал по време на правенето на нова музика. "Все едно се учех отново как да рапирам, помня целия процес. Отне ми доста време, за да може мозъкът ми да работи отново"

Еминем, чието истинско име е Маршъл Матърс, си спомня как Розенберг попитал лекарите дали рапърът не е получил трайно увреждане на мозъка. Причината е, че изпълнителят е започвал да прави музика от нулата, да рапира отново докато е трезвен и е звучал напълно различно от периода, в който е използвал наркотици. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Розенберг потвърди твърдението, като допълни, че се притеснявал дали клиентът му няма да има трайни проблеми след възстановяването. Двойката използва песента Detroit Basketball, която излезе нелегално преди години, като пример за работата, която Еминем е правел веднага след възстановяването си. Именно тя е един от сингълите, които са накарали Розенберг да се притеснява за състоянието на рапъра. 

"Никой не те притискаше, ти просто търсеше своя път и го правеше бавно, но тази песен не беше добра", казва мениджърът. Еминем се съгласява и допълва, че е било странно да се чуе в този сингъл, като дори признава, че не знае точно коя версия е излязла нелегално, защото е записал цели 20 пъти. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Макар в началото да е имало причини за притеснение, Роземберг казва, че не отнело много време на Еминем да се завърне към корените си. По думите му, цялото адаптиране към живота без наркотици е било около пет-шест месеца.

Рапърът си спомня, че записвал песни във Флорида по време на възстановяването си, като тогава е приемал по 75-80 валиума на вечер. Признава, че има достатъчно сингъли за създаването на втора част на албума Relapse, но най-вероятно никога няма да излязат на бял свят, защото били ужасни. "Ако песните не са попаднали в този албум, който не харесвам, имайте предвид колко са зле", казва той. 

През 2011 година Еминем говори открито за инцидентната си свръхдоза, казвайки че пристрастеността му е била толкова лоша, че е имало моменти, в които е приемал по 20 хапчета на ден. Оттогава е заменил наркотиците с упражнения и работа, създавайки албумите Recovery през 2010 и Music to be murdered by през 2020 година. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

През авугст той обяви новия си албум Curtain Call 2, в който ще бъдат включени най-големите му хитове. В него също така ще присъстват песни с Риана, Бионсе и много други звезди. По време на музикалните награди на MTV пък рапърът се появи заедно с колегата си Snoop Dogg, а миналата седмица получи първата си награда "Еми" за изпълнението по време на Super Bolw през февруари. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари