IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Шарлот към принц Джордж: Трябва да се поклониш

20 септември 2022 18 00

Дъщерята на принц Уилям и Кейт Мидълтън е пример за стриктно спазване на протокола

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принцеса Шарлот може да е само на седем години, но вече е добре запозната с кралския протокол за всяко едно събитие.

Дъщерята на принц Уилям и Кейт Мидълтън ги придружи на погребението на кралица Елизабет II този понеделник. С тях беше и най-голямото дете на двойката – принц Джордж, който беше плътно до майка си и сестра си. Като пряко свързан с покойната кралица, в повечето случаи Уилям се движеше отделно от семейството си, облечен във военната си униформа. Кейт пристигна на службата заедно с Камила и двете си деца.

По време на погребението Джордж и Шарлот се държаха като истински наследници на короната, облечени в официални черни дрехи. Малката принцеса спази протокола, носейки дълго черно яке, закопчано догоре, комбинирано с черна шапка с периферия, подобна на тази на своята майка. До нея 9-годишният принц носеше официален черен костюм с черна вратовръзка и бяла риза.

И докато голяма част от зрителите на живото предаване на погребението се възхищаваха от доброто поведение на децата, в социалните мрежи се завъртя клипче, което спечели още точки на принцеса Шарлот. През последните месеци тя се превърна в любимка на потребителите в цял свят, след като се опитваше да укроти малкия си брат Луи по време на платинения юбилей на кралицата. Беше забелязана и да казва на момчетата в семейството, че трябва да помахат от каретата, обикаляща около Бъкингамския дворец през това лято.

И този път жестовете на Шарлот се превърнаха в тема номер едно в социалните мрежи. Кратък клип показва как 7-годишната принцеса дава инструкции на брат си, който е втори в линията за наследяване на трона. Макар да е с две години по-голям, Джордж слуша внимателно какво казва сестра му. А това, което тя му обяснява, е че трябва да се поклони при преминаването на катафалката.

„Когато колата мине покрай нас, трябва да се поклониш“, се чете по устните на Шарлот. Само няколко секунди по-късно, колата с ковчега на Елизабет II минава покрай кралското семейство и Джордж поглежда към сестра си, която се покланя. Той следва нейния пример, свеждайки главата си надолу в последна почит към покойната си прабаба.

Това не е първият път, в който Шарлот се изявява като по-голяма сестра на двамата си братя. По време на платинения юбилей през юни, принцесата, Джордж и Луи се возеха в първата карета от процесията. Тримата започнаха да махат на тълпата, когато Шарлот реши да спре. Луи обаче продължи, което накара принцесата да го спре, взимайки ръката му и поставяйки я в скута му.

По време на празненствата, принц Джордж получи още един урок от сестра си. Когато се пееше химнът „Бог да пази кралицата“, големият син на Уилям и Кейт постави ръката си върху парапета на балкона на Бъкингамския дворец. Шарлот обаче бързо го поправи, казвайки му да се изправи и да пусне ръцете си покрай тялото.

На погребението на прабаба си, принцесата за първи път носи бижу със специално послание. Тя беше с брошка във формата на подкова, поставена от лявата страна на палтото ѝ. Аксесоарът беше нарочно избран заради огромната любов на кралицата към конете. Сантименталната брошка е била подарък за Шарлот именно от Елизабет II.

В понеделник малката принцеса за първи път носи и официална шапка, задължителна за всички кралски дами на повечето събития.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари