IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям за състоянието на децата му след смъртта на прабаба им

13 септември 2022 14 40

Кралица Елизабет II си отиде на 8 септември

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Уилям и Кейт Мидълтън правят всичко възможно, за да окажат подкрепа на тъгуващите си деца след смъртта на кралица Елизабет.

По време на 40-минутната разходка сред насъбралото се множество пред замъка Уиндзор, новият принц на Уелс си поговори с хората за семейството си, включително за трите си деца – принц Джордж (9), принцеса Шарлот (7) и принц Луи (4). 58-годишната Илайн Гий, която работи като учителка в Уокингам, размени няколко думи с Уилям относно това колко ѝ е трудно да обясни на своите ученици за смъртта на кралицата.

Гий даде и интервю пред списание People, в което разказва повече за срещата. Казала на принца, че годината става все по-странна, защото само преди два месеца Великобритания е празнувала платинения юбилей на Елизабет II, а сега се сбогува с нея. „Той говори за Джордж, Шарлот и Луи, казвайки че се опитва да поддържа някакво чувство за приемственост и да поддържа нещата възможно най-нормални“, казва още Гий.

58-годишната учителка беше пристигнала пред портите на Уиндзор заедно със съпруга си Роб. Двамата успяха да се срещнат и с Кейт Мидълтън, която ги е впечатлила със своя професионализъм по време на трагедията.

„Катрин ми благодари и ми каза, че цялата нация чувства тъга. И двамата бяха много мили и искрени. Беше много специално – със сигурност момент, който ще ценя завинаги“, допълва Илайн.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън бяха придружени на разходката от Меган Маркъл и принц Хари. Според източник от Бъкингамския дворец, принцът на Уелс лично е поканил брат си и снаха си, за да покажат единство на фона на продължаващите слухове за напрежение между двете семейства. По време на платинения юбилей през юни, четиримата не се засякоха и не бяха снимани публично.

Облечени в изцяло черни тоалети, двойките прекараха малко време сред хилядите цветя, плюшени играчки, свещи и послания, оставени пред портите на Уиндзор. Всички те бяха в чест на кралица Елизабет II, която почина в замъка Балморал на 8 септември.

Меган и Хари, които пристигнаха отделно от Уилям и Кейт, но си тръгнаха с тях, се разходиха покрай едната част от публиката. Херцозите на Кеймбридж се заеха с другата, като по този начин семействата почти не се засичаха.

Една дама каза, че е била изненадана, но щастлива, че вижда Меган. „Тя се здрависа с мен и ми каза, че е много мило, че сме дошли в подкрепа на семейството. Беше много грациозна. Не очаквахме това. Беше нереално!“, казва Сандж Чоудхри.

Деби Флоуър допълни, че е било много мило от страна на кралското семейство да разговаря с насъбралите се хора. По думите ѝ, Уилям и Кейт дори се спрели, за да погалят куче. „Бяха толкова земни. Някой даде на Уилям цвете в саксия и той заяви, че ще си го засади в градината“, разказва още Флоуър.

И четирите кралски особи приемаха цветя от хората и благодариха на всеки за подкрепата. Когато един човек каза, че кралицата сякаш е била баба на цялата нация, Мидълтън е кимнала в знак на съгласие. „Да, знам, че тя ще липсва на всеки и е много мило да видим тази любов, която се излива днес от хора на всички възрасти. Много е трогателно“, допълни Кейт.

Това беше и първият път, в който херцогинята на Кеймбридж се появява след присъждането ѝ на титлата принцеса на Уелс. Наследява я от принцеса Даяна, след като Чарлз вече е крал, а Уилям е принц на Уелс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари