IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям: Светът загуби кралица, аз загубих баба

12 септември 2022 17 30

И принц Луи успя да стопли сърцата с думите си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Светът загуби своя най-дълго управлявал монарх, но кралското семейство загуби близък човек.

На 8 септември почина кралица Елизабет II, заобиколена от децата и внуците си в замъка Балморал. Постепенно близките ѝ започнаха да излизат с официални съобщения за кончината ѝ, докато Великобритания е в траур и очаква погребението на 19 септември. През оставащите дни ще се изпълнят няколко кралски протокола, включително прибирането на Елизабет в Уестминстърското абатство, където ще бъде оставена в продължение на три дни, за да може обществеността да се сбогува с нея.

Принц Уилям, който вече е прекият наследник на трона и носи титлата принц на Уелс и херцог на Кеймбридж и Корнуол, сподели мили думи за Елизабет, с които успя да трогне целия свят.

Два дни след смъртта на кралицата, той заяви, че светът е загубил необикновен лидер, чиято отдаденост към страната, кралството и Британската общност е била абсолютна. По думите му, в следващите дни ще се казват много важни неща относно управлението на Елизабет, което завинаги ще остане в историята. Засега тя е най-дълго управлявалият монарх в света, оставайки на трона цели 70 години.

„Светът загуби кралица, но аз загубих баба. И макар да тъгувам заради загубата, аз съм много благодарен. Възползвах се от мъдростта и увереността на кралицата цели пет десетилетия“, каза Уилям в официално съобщение.

Допълва, че съпругата му Кейт Мидълтън пък е имала възможността да се възползва цели 12 години от напътствията и подкрепата на кралицата. „Трите ни деца успяха да прекарат празниците с нея и да създадат спомени, които ще траят цял живот“.

В тъжното си съобщение, принц Уилям сподели, че загубата на кралицата все още изглежда нереална. „Тя беше до мен в най-щастливите ми моменти. И беше до мен в най-тъжните. Знаех, че този ден ще дойде, но ще ми отнеме време преди да приема реалността без баба“, написа още херцогът.

Той завърши с благодарности към Елизабет за нейното благородство, което е показала към него и семейството му. Също така благодари от името на цялото поколение за това, че е била пример за подражание, макар да идва от съвсем друга епоха. „Баба ми казваше, че тъгата е цената, която плащаме за любовта. През следващите седмици тъгата, която чувстваме, ще бъде доказателство за любовта, която чувстваме към нашата невероятна кралица“, написа Уилям. Той обеща, че ще почете паметта ѝ като покаже подкрепата си към крал Чарлз III във всяко едно отношение.

„Поне прабаба сега е с прадядо“

Принц Уилям обаче не беше единственият от семейството, който успя да разплаче света със своите думи. Синът му – принц Луи – не остана по-назад.

Докато говореше с тъгуващи фенове, събрали се пред замъка Уиндзор, Кейт Мидълтън сподели какво е казал най-малкият ѝ син след смъртта на прабаба му. Според Банита Раноу, която разказва за случилото се пред замъка, Кейт е казала „Луи ми каза, че поне прабаба сега е с прадядо“. По думите на жената, новата принцеса на Уелс се насълзила докато споделяла изречението.

Пред замъка Уиндзор, Кейт се появи заедно с принц Уилям, принц Хари и Меган Маркъл в изненадващ знак на подкрепа. Великолепната четворка, както бяха известни преди няколко години, се събра за първи път на обществено място от две години насам на фона на продължаващите слухове за напрежение в кралското семейство.

Въпреки че Уилям, Кейт, Меган и Хари вървяха един до друг, те почти не си говореха, като дамите бяха от външната страна на съпрузите си. В предишни снимки, когато нещата бяха по-добре, можехме да видим как херцогините са една до друга, но този път това не се случи. Четиримата се приближиха към портите на Уиндзор, за да разгледат посланията, букетите и подаръците, които феновете са оставили в чест на кралицата.

Според Балинджър Раноу, появата на двете семейства е докоснала сърцата на всички насъбрали се пред замъка. „Надявам се в бъдеще да останат близки и братята най-накрая да съберат семействата си“, казва тя.

Двойките се появиха заедно само няколко часа, след като принц Уилям беше плътно до баща си крал Чарлз по време на възцаряването на трона. Хари не присъства на церемонията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари