IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездите скърбят за кралица Елизабет II

9 септември 2022 18 00

Монархът на Великобритания почина на 96 години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Великолепният живот на кралица Елизабет II беше почетен от целия свят, включително от известни личности и политически представители.

На 8 септември кралското семейство потвърди новината, че монархът на Великобритания е починал в Балморал на 96 години. Новината дойде само няколко часа, след като от Бъкингамския дворец обявиха, че кралицата се намира под лекарско наблюдение и здравето ѝ рязко се влошило. Това наложило и бързото придвижване на цялото кралско семейство от всички точки на Великобритания.

Новият крал на страната – Чарлз, беше един от първите, които изразиха своята тъга в социалните мрежи. „Смъртта на любимата ми майка, Нейно Величество кралицата, е момент на огромна тъга за мен и членовете на моето семейство“, написа той в съобщение, публикувано от официалния профил на кралското семейство.

Ето как и други известни личности отдадоха почит на кралицата

Стела Маккартни: „С голяма тъга скърбим днес за кончината на Нейно Величество кралицата. От името на екипа на Stella McCartney бих искала да изкажа най-искрените си съболезнования на кралското семейство. – Стела“.

Виктория Бекъм: „Днес е много тъжен ден не само за страната ни, но и за целия свят. Дълбоко съм натъжена от кончината на нашия любим монарх, Нейно Величество кралицата. Тя ще бъде запомнена със своята непоколебима лоялност и служба и моите мисли са с кралското семейство в този невероятно тъжен момент“.

Джули Андрюс: „Днес се обърна една страница в историята. Заедно с милиони други, аз скърбя за смъртта на нашата любима кралица Елизабет II. Чувствам се така, сякаш съм загубила приятел. Всеотдаен монарх, който вдъхнови всички ни с любовта си, мъдростта и благодатта. Нека я почетем, като се придържаме към стандартите, които тя е поставила за себе си и своята нация“.

Хелън Мирън: „Горда съм да бъда Елизабет. Тъгуваме за жена, която, със или без корона, беше символ на благородство“. Актрисата играе кралица Елизабет II във филма „Кралицата“ и печели награда „Оскар“ за ролята.

Мик Джагър: „През целия ми живот Нейно Величество кралица Елизабет II винаги е била там. В детството си гледах нейните сватбени моменти по телевизията. Помня я като красива млада дама, като много обичаната баба на нацията. Моите най-дълбоки съчувствия са изпратени към кралското семейство“.

Елтън Джон: „Заедно с останалата част от нацията, аз съм дълбоко натъжен да чуя новината за кончината на Нейно Величество кралица Елизабет. Тя беше вдъхновяващо присъствие и води страната през някои от нашите най-велики и най-мрачни моменти с изящество, благоприличие и истинска грижовна топлина. Кралица Елизабет е огромна част от живота ми от детството до днес и ще ми липсва много“.

Барак и Мишел Обама: „Мишел и аз имахме късмета да опознаем Нейно Величество и тя означаваше много за нас. Когато едва започвахме да се ориентираме в живота като президент и първа дама, тя ни приветства на световната сцена с отворени обятия и необикновена щедрост. Отново и отново бяхме поразявани от нейната топлота, начина, по който успокояваше хората и как внасяше значителния си хумор и чар в моменти на трудност и непредвидими обстоятелства. Като всички останали, Мишел и аз сме благодарни, че бяхме свидетели на всеотдайното лидерство на Нейно Величество и ние сме възхитени от нейното наследство на неуморна, достойна обществена служба. Нашите мисли са със семейството ѝ и народа на Обединеното кралство в този труден момент“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари