IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заедно в скръбта си: Принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Хари и Меган Маркъл

12 септември 2022 12 30

Четиримата се събраха в името на кралица Елизабет II

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Казват, че няма по-силно обединяващо средство от скръбта. Колкото и раняващо да звучи, тъгата кара хората да показват емпатия един към друг, да забравят за проблемите помежду си и на преден план да излезе любовта и подкрепата. Разстоянието, расата, полът и сексуалната ориентация изведнъж губят значение и на върха на пирамидата седи само едно – човещината.

Така се случи и през уикенда, когато кралското семейство започна с последните си почести към кралица Елизабет II. Монархът на Великобритания почина на 96 години на 8 септември в замъка Балморал, заобиколен от най-близките си хора. Принц Хари и принц Уилям пристигнаха по най-бързия начин, но без съпругите си. Към братята се присъединиха принцовете Едуард и Андрю, принцеса Софи, настоящият крал Чарлз и кралицата консорт Камила.

И докато всеки се чудеше къде са били Меган и Кейт по време на тъжното събиране в Балморал, двете херцогини се присъединиха към съпрузите си пред замъка Уиндзор, за да се срещнат с насъбралата се тълпа. Това беше изненадваща проява на обединение от двете кралски семейства, които имат доста различия помежду си и не си общуват от 2020 година насам, когато Хари и Меган напуснаха кралското семейство и се преместиха в Калифорния.

Хари, Уилям,

Снимка: Getty Images

Изявата на 10 септември беше и първият път от две години насам, в който „Великолепната четворка“ е снимана заедно. Въпреки че бяха на Платинения юбилей на кралицата, четиримата не се засякоха за публична снимка. На погребението на принц Филип през 2021 година пък Меган не присъства, защото по това време беше бременна с дъщеря си Лилибет.

Двойките пристигнаха ръка за ръка, като Меган и Кейт бяха доста далеч една от друга, застанали от външната страна на съпрузите си. Бавно четиримата се разходиха покрай стотиците цветя, плюшени играчки, свещи и снимки, поставени пред портите на замъка Уиндзор. Това беше и резиденцията на кралицата по време на цялата пандемия от коронавирус. Кейт и Уилям се преместиха много близо до нея тази година, но така и няма да успеят да живеят заедно.

Хари, Уилям,

Снимка: Getty Images

Според официално съобщение от замъка Кенсингтън, принц Уилям сам е поканил Хари и Меган да се присъединят към него и Кейт за обиколката около двореца. Наследникът на короната беше зад волана на черния автомобил, който докара и откара четиримата херцози. Според кралски източник, Уилям е сметнал, че общата обиколка ще бъде важен знак на обединение в изключително трудния момент за цялото семейство.

Друг източник пък допълва, че дори охраната на двореца не е очаквала такава поява. „Това е изключителен исторически момент, а също така и дълбоко личен за семейството. Това е момент, в който членовете се обединяват и показват подкрепата си един към друг, особено към краля. И може би това са ранни признаци, че раните между тях могат да бъдат излекувани“, казва вътрешният човек пред списание People.

Двойките се срещнаха и с някои от феновете, насъбрали се пред замъка. Взеха от тях цветя, пожелания, картички и плюшени играчки, които поставиха пред портите. Видеа в социалните мрежи показват как Кейт и Меган говорят с различни хора, приемайки техните съболезнования и благодарейки им за подкрепата.

„Странно е да стоим тук без Нейно Величество“, казва Кейт на дама от публиката. Меган пък взе голям плакат, направен с отпечатъците на малки деца в предучилищна, който беше специално за кралицата. След това тя прегърна друга дама, която я поздрави за силата и подкрепата, която показва към принц Хари.

Принц Хари също отдели малко време, за да си поговори с част от присъстващите пред замъка. „Тук е доста самотно без нея“, каза той за баба си. Допълва, че все още се усеща присъствието ѝ във всяка една стая.

Херцозите на Съсекс, които бяха вече във Великобритания по време на смъртта на кралица Елизабет, ще останат в страната до погребението ѝ на 19 септември. Тъжното събитие е изместено с ден по-късно от предвиденото в протокола „Лондон Бридж“. Според документите, погребението трябва да бъде точно 10 дни след смъртта на монарха, но този път то се мести с ден по-късно.

Въпреки че връзката на кралското семейство с херцозите на Съсекс е доста обтегната, крал Чарлз не забрави да ги спомене в своята първа реч като монарх. „Искам да изразя своята любов към Меган и Хари, които продължават да градят своя живот зад океана“, каза той пред цялата нация.

Децата на Меган и Хари – Арчи и Лилибет – остават в Америка, като засега не е ясно дали ще присъстват на погребението на прабаба си. Въпреки че наследниците на Уилям и Кейт – Джордж, Шарлот и Луи – са във Великобритания, за тях също не е сигурно дали ще бъдат на тъжното събитие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари