IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата великолепна четворка: Чарлз, Камила, Уилям и Кейт

4 октомври 2022 14 30

Хари и Меган отговориха със свой официален портрет

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Разделението в британското кралско семейство е видимо от километри, а сега беше доказано и на хартия.

Преди няколко дни се появи първият официален портрет на крал Чарлз III заедно с кралица Камила, принц Уилям и принцеса Кейт. Четиримата се усмихват широко, облечени изцяло в черни тоалети, тъй като кадърът е направен в последния ден от националния траур заради смъртта на кралица Елизабет II.

На снимката, заснета от кралския фотограф Крис Джаксън, липсват Меган и Хари, които бяха в Лондон за погребението на Елизабет. Двамата обаче нямат право да участват в официални кралски портрети, тъй като вече не работят за короната и се отказаха от привилегиите си още през 2020 година. Така, според експерти, снимката на Чарлз, Камила, Уилям и Кейт показва, че това е новата великолепна четворка, както преди бяха наричани двамата братя и техните съпруги.

Експертът по езика на тялото д-р Роби Лудвиг казва пред Fox News, че снимката на баща и син и техните съпруги показва невероятен пример за семейно обединение. „Това се вижда както от начина им на стоеж, така и от усмивките и сходството в дрехите“, обяснява Лудвиг. По думите му, усмивките и на четиримата показват на обществото, че кралското семейство има мисия и е готово да работи заедно, за да поддържа здравината и устойчивостта на монархията и да служи на хората.

Според Лудвиг, миналото вече не е част от настоящето на новата великолепна четворка, като проблемите с останалата част от семейството вече са зад гърба им. „Има силно усещане за единство и другарство в тази снимка. Каквито и различия да са имали в миналото, те не са част от тяхното настояще. Новата великолепна четворка изглежда така, сякаш са в синхрон и на мисия“, обяснява той.

В първото си обръщение като крал, Чарлз говори за новата глава от живота на семейството си. След като се врече във вечна вярност и служба на страната и народа си и говори за наследството на кралицата, той каза, че заедно с Камила са отдадени на работата си, като в същото време изрази гордостта си от факта, че принц Уилям вече е принц на Уелс.

„Това е време на множество промени за семейството ми. Сега, повече от всякога, разчитам на огромната помощ и любов от страна на прекрасната ми съпруга Камила“, каза още кралят. Той обяви Кейт Мидълтън за принцеса на Уелс – титла, носена преди това от Даяна – и заяви, че двамата с Уилям ще продължават да вдъхновяват нацията и да помагат за създаване на промяна там, където е най-нужна.

Меган и Хари отговориха със собствен портрет

Отговорът на херцозите на Съсекс не закъсня. Само дни след публикуването на официалния портрет на новото кралско семейство, Меган и Хари публикуваха свой собствен от галавечерта One Young World, проведена в Манчестър преди месец.

Снимката, направена от известния фотограф Мисан Хариман, показва Меган на преден план, здраво стиснала ръката на Хари, който е плътно зад нея. Актрисата е облечена в изцяло червен тоалет, състоящ се от панталони и блуза с дълъг ръкав, допълнени от тънък шал. Косата ѝ е прибрана назад, за да разкрие златните обеци и лекия грим. От своя страна, Хари е облечен в официален костюм с бяла риза и тъмносиня вратовръзка.

Кадърът е повторение на този, направен за списание Time миналата година, на който Меган стои в центъра, а Хари е зад нея и е поставил ръка на рамото ѝ.

Хариман публикува и втора снимка от One Young World, този път в черно-бяло и заснета отстрани. На нея херцозите стоят един до друг само минути преди галата да започне.

Организацията One Young World всяка година урежда специална вечер за млади лидери, в която те да споделят наученото, да се вдъхновят един друг и да се свържат помежду си, както и да вдигнат летвата за това, което е възможно да се постигне както на индивидуално, така и на колективно ниво. Меган изнесе реч по време на откриването на церемонията в Манчестър.

Обръщайки се към 2000-те души, представляващи 190 страни, тя каза, че е хубаво да се завърне във Великобритания и описа присъстващите като бъдещето, но също и настоящето, създаващо положителна и необходима промяна по целия свят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари