IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Споразумяха се: Мъжът на загиналата операторка става част от продукцията

11 октомври 2022 10 50

Алек Болдуин обеща да се грижи за сина ѝ

Споразумяха се: Мъжът на загиналата операторка става част от продукцията

Преди година в живота на Алек Болдуин се случи трагично събитие. Той случайно стреля на снимачната площадка на филма Rust с пистолет, който беше използван като реквизит. Оръжието трябвало да е заредено с халосни патрони, но се стигнало до пропуск.

Заради инцидента загина операторката Халина Хътчинс. Работата в Rust трябваше да бъде нейният дебют в Холивуд. След смъртта на Халина съпругът ѝ отглежда сам малкия им син. Заговори се, че Болдуин може да бъде съден за криминално деяние след случая.

Семейството на загиналата поиска да се изяснят обстоятелствата около инцидента и виновните да бъдат наказани. Ситуацията се отрази тежко на самия Алек Болдуин – той все още не може да се съвземе след случайното убийство.

Преди дни беше решено да продължат снимките на филма. Мястото на изпълнителен продуцент ще заеме вдовецът на Халина – Матю Хътчинс. Той ще получи и дял от печалбата от проекта. Режисьорът Джоел Соуза, който беше ранен от Болдуин, също ще се върне на работа.

Фаталният инцидент, при който загина 42-годишната операторка стана в Ню Мексико на 21 октомври 2021 година. Било е стреляно с оръжие, заредено с истински патрони, което е било подадено в ръката на Болдуин преди актьорът да изпълни уестърн сцена.

Снимка

Освен операторката, която загива, бива ранен и режисьорът Джоел Соуза, който тогава е приет в болница заради рана в рамото.

„Като част от това споразумение нашият случай ще бъде приключен. Rust, на който сега ще бъда изпълнителен продуцент, ще поднови снимките с всички първоначални големи играчи на борда през януари 2023 г. Не се интересувам от взаимни обвинения или обвинения (към продуцентите или г-н Болдуин).

Всички вярваме, че смъртта на Халина е ужасен инцидент. Благодарен съм, че продуцентите и общността се събраха, за да отдадат почит на най-новата работа на Халина“, каза Матю Хътчинс.

Режисьорът Джоел Соуза подчерта, че ще направи всичко възможно работата по филма на Халина да не бъде забравена. Самият Болдуин обеща да се грижи за сина ѝ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари