IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алек Болдуин: Не ми предлагат работа заради стрелбата

23 август 2022 14 40

10 месеца след фаталния инцидент, актьорът казва, че е уволнен от 5 филма

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Почти година след фаталния инцидент на снимачната площадка на филма Rust, Алек Болдуин говори откровено как трагедията и последиците от нея са повлияли на кариерата и личния му живот.

Всичко се случва на 21 октомври, когато 64-годишният актьор държи револвер, който стреля с истински патрони и убива 42-годишната операторка Халина Хътчинс и ранява в рамото режисьора Джоел Соуза. Болдуин и до днес твърди, че не е дърпал спусъка на оръжието.

Халина Хътчинс

Снимки: Getty Images

В интервю за CNN, Алек казва, че заради инцидента е загубил пет оферти за работа, като в същото време се е страхувал за живота си. Причината е изявлението на бившия президент Доналд Тръмп, който каза, че вярва във виновността на Болдуин и смята, че той е застрелял Хътчинс нарочно.

„Вчера ме уволниха от още една работа. Бях готов да отида да снимам филм, качих се на самолета... говорех с тези хора от месеци и вчера ми казаха, че не мога да участвам заради случилото се“, разказва Алек. Допълва, че целият стрес е отнел години от живота му, но съпругата му Хилария го е мотивирала да не се отказва от киноиндустрията като цяло.

По думите на Болдуин, ако Хилария не е била до него в тези моменти, не знае как е щял да се стече животът му. „Ако я нямаше нея, най-вероятно щях да се откажа, да напусна, да продам всичко, което притежавам, да си купя къща насред нищото и просто да правя нещо друго. Да продавам имоти, например“, казва актьорът.

Говорейки в предаването The Chris Cuomo Project, Болдуин продължава да твърди, че смъртта на Хътчинс е истинска трагедия. Допълва, че в момента кариерата му няма значение, защото той не е жертвата в този случай. „Нещата, за мен, ще се подобряват. Нещата, за мен, ще се изчистят. На 1000% съм убеден в това“, казва още актьорът. Това, което няма да се промени обаче, е смъртта на Хътчинс и фактът, че тя е оставила малкия си син без майка. „Всичко, което казахме, няма значение – аз, позицията ми, пресата. Истинската трагедия е това, което се случи на тази жена“.

През декември миналата година Болдуин каза пред ABC News, че не е дръпнал спусъка на оръжието. „Спусъкът не беше дръпнат. Не съм дърпал спусъка. Никога не бих насочил оръжие към някого и да дръпна спусъка, никога“, категоричен бе той. Засега към него няма повдигнати обвинения.

Алек Болдуин

Снимка: БГНЕС

Според доклад на ФБР, публикуван миналата седмица, използваният револвер, ако е в пълна изправност, не може да стреля сам, без някой да натисне спусъка. Според адвоката на Болдуин, написаното се тълкува погрешно. Той казва, че револверът е бил в доста лошо състояние, като от ФБР са успели да стрелят с него само веднъж, след което оръжието се разцепило на две.

„Важният доклад е този от съдебния лекар, който заключи, че това е трагичен инцидент“, добавя Лука Никас. По думите му, това е третият път, в който властите в Ню Мексико установяват, че Алек Болдуин не е знаел за предполагаеми опасни условия на снимачната площадка, че му е казано от лицето, отговарящо за безопасността, че оръжието е безопасно и всичко е наред.

Алек Болдуин

Снимка: БГНЕС

Според аутопсията от медицински експерти, „прегледът на наличните доклади на правоприлагащите органи не показват убедителни доказателства, че огнестрелното оръжие е било умишлено заредено с бойни патрони“. Допълва се, че смъртта на Халина Хътчинс е най-добре да бъде класифицирана като злополука.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари