IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алек Болдуин: Всички знаят истината за стрелбата

17 август 2022 17 40

Ново разследване показва, че убийството на Халина Хътчинс е инцидент

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Алек Болдуин направи първото си изявление, след като от ФБР заключиха, че той е дръпнал спусъка нарочно по време на снимките на филма Rust. Тогава загива операторката Халина Хътчинс, а режисьорът Джоел Соуза беше откаран в болница заради рана в рамото. Болдуин беше обект на разследване, а снимките бяха прекратени за неопределено време.

Говорейки пред The Chris Cuomo Project, 64-годишният актьор казва, че в момента се чака доклад от разследването на окръжния прокурор, но е уверен в невинността си. „Знам, че всеки човек от тази снимачна площадка знае какво точно се случи“, заявява Болдуин. Допълва, че хората, които говорят най-много и спекулират всеки ден със случая, нямат представа какво се е случило. Според него, те изразяват мнение на базата на несигурни доказателства.

Халина Хътчинс

Халина Хътчинс и Джоел Соуза. Снимка: Getty Images

„Всеки споделя различни неща, но общото между тези хора е, че те не са били на мястото. А всеки, който беше там, знае какво се случи“, казва Болдуин.

Стрелбата се случва на 21 октомври, когато Алек държи пистолет, който е трябвало да бъде зареден само с халосни патрони. За да може да бъде по-правдоподобен кадърът, Халина Хътчинс се приближава максимално с камерата към пистолета, който възпроизвежда изстрел с истински патрон. 42-годишната операторка загива на място, а режисьорът Джоел Соуза е ранен леко. Досега Алек Болдуин продължава да твърди, че е невинен.

През декември актьорът даде интервю пред ABC News, където каза, че не е дръпнал спусъка. „Спусъкът не беше дръпнат. Не съм дърпал спусъка. Никога не бих насочил пистолет към някого и да дръпна спусъка, никога“, категоричен бе Алек.

Снимка

Снимка: БГНЕС

Според съдебномедицински доклад на ФБР, публикуван от ABC News преди няколко дни, револверът в центъра на този случай не може да възпроизведе изстрел сам, без някой да натисне спусъка.

Люк Никас, адвокат на Болдуин, каза в изявление, че докладът на ФБР се тълкува погрешно. „Пистолетът е стрелял при тестване само веднъж – без да се налага натискане на спусъка – когато ударникът е бил дръпнат назад и пистолетът се е счупил на две различни места. ФБР не успя да стреля с пистолета при нито един тест, дори когато дръпнаха спусъка, защото той беше в много лошо състояние“, допълва той.

Алек Болдуин

Снимка: БГНЕС

Според Никас, съдебният лекар по случая е заключил, че това е трагичен инцидент. „Това е третият път, в който властите в Ню Мексико установяват, че Алек Болдуин не е имал знания за предполагаемите опасни условия на снимачната площадка, че му е казано от лицето, отговарящо за безопасността, че оръжието е готово и безопасно“, казва още адвокатът.

Според доклада, получен от ABC News, медицинските експерти отбелязват, че прегледът на наличните документи по случая не показват убедително заключение, че огнестрелното оръжие е било умишлено заредено с бойни патрони.

„Въз основа на цялата налична информация, включително липсата на очевидно намерение за причиняване на вреда или смърт, случаят е най-добре да се класифицира като злополука“, пишат в доклада.

Алек Болдуин

Снимка: БГНЕС

В изявление за ABC News относно доклада на ФБР, адвокатът на оръжейника Хана Гутиерес-Рийд казва, че новите документи демонстрират опитите на различни членове на продукцията да избягат от отговорност и да натопят Хана за трагедията.

„На Хана беше възложено да върши две задачи, включително асистент по реквизита и много важната работа като оръжейник, но не ѝ беше дадено достатъчно време и дни за обучение, за да се справи, въпреки многократните искания“, казва Джейсън Боулс.

В интервюто за ABC News, 52-годишният Алек Болдуин казва, че смъртта на Халина Хътчинс е истинска трагедия. „Не аз съм жертвата тук. Нещата, според мен, се подобряват. Нещата, за мен, ще се изчистят. Аз съм на 1000% убеден в това“, допълва актьорът. По думите му, нищо друго няма значение освен факта, че Хътчинс е мъртва и оставя малкия си син без майка.

Алек Болдуин

Снимка: БГНЕС

Засега няма официално повдигнати обвинения към Алек Болдуин, като разследването продължава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари