IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой се грижи за психичното здраве на принц Хари?

24 октомври 2022 09 00

Оказа се, че това съвсем не е Меган Маркъл

Снимка: БГНЕС

След като принц Хари и Меган Маркъл се отказаха от кралските си задължения, те се преместиха в САЩ и се установиха в елитния район Монтесито. През това време херцогът и херцогинята на Съсекс се сблъскаха с много проблеми – от неудобното местоположение на къщата до агресивните съседи. И в едно от последните интервюта принц Хари говори за това как се справят децата му – 3-годишният Арчи и едногодишната Лилибет.

Той разговаря чрез видео връзка с победителите в благотворителната награда WellChild Awards за 2022 г. – 4-годишното момче Хенри Уейнс и неговите родители. Тази награда е насочена към подкрепа на тежко болни деца и има за цел да отбележи техните вдъхновяващи качества.

В разговор с херцога на Съсекс момчето попитало как са децата му Арчи и Лилибет. „Справят се страхотно. Арчи е много, много зает. И Лили се научава да използва гласа си и започва да говори. Много е готино“, отговори принц Хари и добави, че Хенри говори по същия начин като сина му Арчи – с тънък глас.

Освен това внукът на Елизабет II призна, че в семейството им има попълнение. Той и съпругата му Меган Маркъл наскоро осиновиха три кучета, които осигуряват безценна емоционална подкрепа в трудни моменти. „Имам черен лабрадор на име Пула, спасено гонче на име Гай и имаме друго куче, което току-що осиновихме, Миа.

И тримата тичат след катерици и ни създават всякакви проблеми всеки ден. Но също така са 100% емоционална подкрепа и ни зареждат с енергия“, каза Хари и добави, че ги смята за пълноправни членове на семейството.

Всъщност принцът сподели, че със съпругата си разчитат на косматите си приятели, когато преминават през трудни времена.

„Всички имаме нужда от куче, което да ни успокоява. Сега имаме три домашни любимеца в къщата, така че можем да кажем, че имаме пет деца“, пошегува се Хари, когато влезе в ефир чрез видеовръзка на Световния ден на психичното здраве.

Хари винаги е готов и често и подробно споделя за психичното здраве. И така, в едно от интервютата той призна каква колосална травма му е причинила преждевременната смърт на майка му, принцеса Даяна: „Мога да кажа с увереност, че загубата на майка ми, когато бях на 12 години, имаше сериозно въздействие не само за личния ми живот, но и за всичките ми дейности и работа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари