IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристина Апългейт за множествената склероза: Трябваше да приема загубата

3 ноември 2022 17 50

Актрисата споделя как се справя със заболяването

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Кристина Апългейт никога няма да приеме, че е била диагностицирана с множествена склероза.

В ново интервю за New York Times 50-годишната актриса говори открито за заболяването си и как то е повлияло на кариерата ѝ. Първоначално всеки е смятал, че ситуацията ще се оправи само с няколко лекарства, но планът не сработил. „Но това беше добре за мен. Трябваше да приема тази загуба в живота, загубата на тази част от мен. Така че имах нужда от време“, споделя още Апългейт.

Актрисата, станала известна с ролята си в „Женени с деца“, получава диагнозата множествена склероза през август 2021 година по време на снимките на третия сезон на комедията си Dead to Me. Заради това шоуто спира за известно време, за да може Апългейт да получи необходимото лечение. Сега тя може да погледне назад със смесени емоции и най-накрая да говори открито за болестта.

Признава, че все още не е излязла от тунела и не може категорично да заяви, че е добре и че е победила. „Да го приема? Не. Никога няма да приема това. Бясна съм“, казва още тя. Допълва, че визията ѝ се променила след диагнозата и това ще се види в новия сезон на Dead to Me, който ще направи премиерата си на 17 ноември.

„Това е първият път, в който някой ще ме види в истинската ми светлина. Напълнях с няколко килограма. Не мога да вървя без бастун. Искам хората да знаят, че съм напълно наясно със състоянието си“.

Апългейт обаче не е била сама по пътя към възстановяването си. Екипът и актьорите в сериала ѝ помагат да се адаптира по време на снимките, независимо дали това означава премахване на кадри, в които актрисата трябва да ходи, или осигуряване на друг член от екипа, който да подпира краката ѝ в сцена.

Специалната връзка с колежката ѝ Линда Карделини помага на Кристина да премине през промените в живота си по-лесно. „Още от началото почувствах, че ще си пазим гърба“, казва Карделини за първата си среща с Апългейт. Допълва, че както героините им си помагат в сериала, така и те ще го направят една за друга в истинския свят.

Въпреки че вече е започнала да говори открито за множествената си склероза, 50-годишната актриса не е сигурна дали зрителите ще приемат новата ѝ роля. „Ако хората я харесат, или я мразят, ако виждат само един сакат човек, това не зависи от мен. Сигурна съм, че ще има зрители, които няма да се абстрахират от това“, каза Кристина. Тя все пак се надява, с развитието на историята, феновете да забравят за множествената склероза и да се наслаждават на последния сезон.

Миналата седмица Апългейт сподели с феновете си още една важна дата – първото си събитие след получаване на диагнозата. Тя публикува снимка на пет различни бастуна, като помоли последователите си да ѝ помогнат да избере един от тях.

Кристина Апългейт разкри, че страда от множествена склероза

Надникнете в дома на Кристина Апългейт

„Това ще бъде първото ми събитие след диагнозата. Бастуните вече са част от новото ми ежедневие. Останете на линия, за да видите кой точно ще бъде избран“, написа тя в социалните мрежи.

Третият сезон на Dead to Me ще направи своята премиера на 17 ноември.

Още новини от света на звездите четете в Tialoto и в нашите социални канали в Instagram и Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари