IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сагата официално приключи: Амбър Хърд и Джони Деп се разбраха

20 декември 2022 17 40

Актрисата заяви, че това е най-трудното ѝ решение

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Амбър Хърд и Джони Деп официално се разбраха за изхода на поредното дело помежду им.

В понеделник 36-годишната актриса обяви в официално съобщение, че е взела „трудното решение“ да уреди делото за клевета, заведено срещу нея от бившия ѝ съпруг Джони Деп във Вирджиния, при което седемчленно жури установи, че Хърд е наклеветила Деп в статията си за домашно насилие. В резултат на това той получи обезщетение от над 10 милиона долара.

„За мен е важно да кажа, че никога не съм избирала това. Защитих моята истина, знаейки че това ще ме унищожи. Оклеветяването, с което се сблъсках в социалните мрежи, е разширена версия на начините, по които жените биват повторно жертвани, когато говорят за случилото им се“, пише Хърд в социалните мрежи. Допълва, че не прави признание по делото, нито че това е акт на отстъпление. По думите ѝ, няма да спре да се бори за правдата, но просто не и по това дело.

Източник, близък до Деп, казва пред списание People, че сумата, за която са се съгласили е седемцифрена, като съдебното решение вече е въведено в сила. „Но част от смисъла на обжалването му от нейна страна бяха както финансовите причини, така и да се гарантира, че няма влязло в сила решение срещу нея. Тази присъда никога няма да изчезне. Деп казва, че не става въпрос за пари. Той просто искаше истината да излезе наяве“, споделя близък до актьора.

В изявлението си Хърд сравнява начина, по който нейните показания по делото за клевета на Деп в Обединеното кралство срещу The Sun през ноември 2020 година са били приети с тези, които е дала в съда в САЩ. По думите ѝ, популярността на актьора е наклонила везните в негова полза и се е оказала по-важна от разума.

„Когато се изправих пред съдия в Обединеното кралство, бях изправена пред стабилна, безпристрастна и справедлива система“, пише актрисата. По думите ѝ, там се е чувствала защитена да разкаже най-ужасните моменти от живота си пред целия свят, защото е знаела, че съдът ще установи, че е била подложена на сексуално насилие.

„В САЩ обаче изчерпах почти всичките си ресурси преди и по време на процес, в който бях привикана в съдебна зала, където бяха изложени изобилни преки доказателства, които потвърждаваха моите показания, но където властта и популярността имаха повече значение от разума и справедливия процес“, продължава Хърд. По думите ѝ, по време на целия процес е била изложена на унижение, което не иска отново да преживява. Смята, че дори да беше победила в делото за оспорване на присъдата, отново щеше да бъде нападната.

Амбър Хърд

Снимка: БГНЕС

„Просто не мога да премина през това за трети път“, пише тя, като казва, че процесът в Америка е доказал, че системата не я защитава и не дава право на свободно изразяване. „Не мога да си позволя да рискувам огромна загуба – не само финансова, но също психологическа, физическа и емоционална“, допълва актрисата. По думите ѝ, жените не трябва да се изправят пред банкрут за това, че казват истината, но „за съжаление, това се случва все по-често“.

В съобщението си Хърд също така казва, че избира свободата да посвети времето си на работата, която ще ѝ помогне да се възстанови след развода. „Няма да бъда заплашвана, обезсърчена или разубедена от случилото се и винаги ще говоря истината. Никой не може и никой няма да ми отнеме това. Моят глас завинаги остава най-ценният актив, който имам“.

Лили-Роуз Деп за термина „непо-бебе“ и защо не говори за баща си Джони Деп

След скандалите с Джони Деп, Амбър Хърд не иска да се връща в Холивуд

Делото на Джони Деп и Амбър Хърд се превърна във филм

До споразумението се стигна, след като Амбър обжалва присъдата за клевета през ноември, като поиска отмяна или нов процес и каза, че резултатът има „смразяващ ефект“ върху жените, които говорят открито. В документ до Апелативния съд във Вирджиния, актрисата и новите ѝ адвокати поставиха под съмнение присъдата от 1 юни, както и защо е позволено процесът да се проведе във Вирджиния, а не в Калифорния.

Амбър Хърд

Снимка: БГНЕС

В жалбата също така се твърди, че процесът не е трябвало да продължава напред, тъй като Деп е загубил делото за клевета във Великобритания срещу таблоида The Sun, който го нарече „бияч на жени“. Според съда в Лондон, твърдението е по същество вярно, а един от ключовите свидетели беше именно Хърд.

Джони Деп дарява 1 милион долара от наградата

Джони Деп най-накрая е готов да затвори завинаги вратата към Амбър Хърд.

В понеделник неговите адвокати обявиха, че актьорът е готов да дари 1 милион долара от споразумението, което се постигна с бившата му съпруга. „Имаме удоволствието да затворим официално вратата на тази болезнена глава за г-н Деп, който даде ясно да се разбере по време на този процес, че неговият приоритет е да извади истината наяве“, пишат адвокатите Бенджамин Чу и Камила Васкес, които защитаваха актьора.

Джони Деп,

Снимка: БГНЕС

По думите им, първоначалното решение на съда остава в сила, като Деп трябва да получи 10 милиона долара обезщетение. От тази сума той е обещал да дари 1 милион на благотворителни организации, чиито имена засега не се съобщават.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 1 година )
рома и ромката на нова квартира
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар