IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари твърди, че принц Уилям го е нападнал физически

8 януари 2023 15 00

Драматичната история е разказана в мемоарите му, които излизат съвсем скоро

Снимка: БГНЕС

Пореден стрес в кралското семейство след като принц Хари обвини брат си принц Уилям във физическа саморазправа.

Херцогът на Съсекс споделя в мемоарите си, че е имал физическа разправа с по-големия си брат, докато спорили през 2019 г. Инцидентът ще може да се прочете в книгата му със заглавие Spare, която излиза съвсем скоро.

Повод за кавгата отново се оказва Меган Маркъл. Хари защитил съпругата си, която била наречена от брат му „трудна“, „груба“ и „избухлива“, предава People.

Хари обяснява случилото се като „катастрофа“ и твърди, че Уилям го е хванал за яката и той е паднал в кухнята близо до купичката за храна на кучето.

Историята е още по-драматична, тъй като купичката се счупила и парчета от нея се врязали в принца.

В изключителния откъс книгата разкрива, че малкият брат имал видими наранявания, ожулвания и натъртвания.

Неприятната случка е станала в дома му в Лондон. Откъсът е публикуван от Guardian. Не е известно как вестникът се е сдобил с ранното копие на книгата, като се има предвид, че издателят Penguin Random House е положил големи усилия, за да предотврати изтичането на информация.

Източници по-рано казаха, че договореностите за издаването на „експлозивните“ мемоари на Хари са изключително стриктно пазени и се управляват в най-малки подробности, като само шепа висши ръководители са запознати с това.

В този откъс Хари пише, че Уилям „ме хвана за яката, разкъса огърлицата ми и… ме събори на пода“. Херцогът на Съсекс твърди, че е останал с видима рана на гърба си. MailOnline се свърза с Бъкингамския дворец за коментар.

Братята, според Хари, са се срещнали, за да обсъдят „цялата катастрофа“ на техните отношения и борби с пресата. Но престолонаследникът пристигнал в Нотингам Котидж „разгорещен“, пише Хари.

Херцогът е живял в дома, известен като Нот Кот и разположен на територията на двореца Кенсингтън, по време на предполагаемия инцидент през 2019 г.
Когато започнали да спорят за Меган, Хари твърди, че Уилям не е бил рационален, което довело до скандал.

Принц Хари казва, че е извикал своя терапевт преди съпругата си Меган, след като е бил „повален на пода“ от брат си Уилям. Изданието дори цитира думите, които са си разменили двамата:

„Искаш да кажеш, че си ме нападнал?“
„Не съм те нападнал, Харолд“, отвърнал Уилям, като изглежда използвал прякор за Хари.

Хари казал на брат си, че не може да разбере защо не е доволен от това, че е „резервният“, обвинявайки го, че се държи като наследник. Уилям му казал, че се опитва да му помогне. Хари казал: „Ти сериозно ли? Помогни ми? Това ли наричаш помощ?

Това явно бил този коментар, според Хари, който вбесил Уилям, карайки го да ругае, докато пристъпвал към него.

Хари се уплашил и се оттеглил в кухнята, но Уилям го последвал. Той обяснил, че не може да говори с Уилям като е такъв, но херцогът на Уелс му се нахвърлил. Всичко станало много бързо.

„Кацнах върху купата на кучето, която се спука под гърба ми, парчетата се врязаха в мен. Лежах там за момент, замаян, след което се изправих и му казах да се маха.

По думите на принц Хари, той не е информирал първоначално Меган, а само терапевта си, но не е скрил истината и от нея, когато тя е забелязала „ожулвания и синини“ по гърба му.

Той добавя и нейната реакция: „Не е била толкова изненадана и не е била толкова ядосана“, но е била „ужасно тъжна“. Драматичният откъс, разкрит само дни преди официалното пускане на книгата, вероятно ще доведе до скок в продажбите. Мемоарите на принц Хари – Spare, вече са номер 2 в списъка на бестселърите на Amazon в предварителните продажби в Северна Америка и Обединеното кралство.

Книгата на херцога на Съсекс, която трябва да бъде пусната в началото на следващата седмица, отдавна се очаква да удвои атаките му срещу кралското семейство.

В момента Spare се продава за $22,40 на Amazon US и £14 на сайта в Обединеното кралство. Твърдите корици на Spare ще бъдат в книжарниците в Обединеното кралство, когато отворят във вторник сутринта, като електронното издание на книгата ще бъде налично за изтегляне на Kindle малко след полунощ на същия ден.

В Съединените щати, които са с пет до осем часа след Великобритания, книгата ще бъде достъпна вечерта на 9 януари, когато електронните копия ще станат достъпни на Kindle, в същия момент, когато часовникът удари полунощ във вторник сутринта във Великобритания.
Има изключително сигурни договорености, като херцогът и неговите издатели полагат големи усилия, за да гарантират, че книгата ще бъде публикувана едновременно по целия свят следващия вторник.

Принц Хари работи тайно върху книгата за живота си в кралското семейство повече от година като част от сделката за книга на стойност 20 милиона долара с Penguin Random House.

Spare се публикува на 16 езика, включително китайски, фински, унгарски, испански и португалски, но никой не трябваше да може да се сдобие с ранно копие.

Доставките до книжарниците са планирани да бъдат в последния момент, за да се избегне изтичането на неоторизирани копия. Охраняемите обекти по целия свят са осигурени за съхранение на копия на книгата преди разпространението.

Някои сравниха сложната операция по сигурността с излизането през 2007 г. на „Хари Потър и Даровете на смъртта“, когато Дж. К. Роулинг беше решена, че нейните млади фенове няма да развалят изживяването, като научат за съдбата на момчето магьосник, преди да прочетат седмия и последен роман от поредицата.

Говори се, че принц Хари и Меган са подписали сделка за 20 милиона долара за четири книги с издателския гигант Penguin Random House, като четвъртата според съобщенията е автобиография на херцогинята на Съсекс.

Това идва, когато кралското семейство е „напълно изтощено“ от „потока от дезинформация“ от херцога и херцогинята на Съсекс, твърдят източници.

За още новини от света на кралското семейство и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари