IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Човекът с голямо сърце – Джордж Клуни с ново щедро дарение

18 януари 2023 17 50

Той помогна на хора, засегнати от сериозно наводнение

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джордж Клуни е един от актьорите, чието име никога не се съобщава във връзка със скандал или проблеми. Той е от хората, които не обичат да говорят за личния си живот, държат семейството си далеч от светлината на прожекторите, не използва децата си за слава и пари, оставяйки единствено кариерата и успехите да говорят за таланта му. На всичкото отгоре Джордж Клуни е и човек с голямо сърце.

Последното е доказвано многократно, а преди няколко дни бе затвърдено за пореден път. Тогава стана ясно, че Клуни е отделил 21 000 евро в края на миналата година, за да ги дари на френско село, което е било сериозно засегнато от наводнения през 2021 година. Новината беше потвърдена от кмета на селото, който благодари на актьора за благородното му действие.

Джереми Джулиано, който е кмет на Льо Вал в Прованс, благодари на Клуни този уикенд за това, че е осигурил подслон за местните жители, след като домовете им са били сериозно повредени след тежките наводнения през октомври 2021 година. Той сподели пред местния вестник, че дни след бедствието актьорът се е свързал с него и е попитал как да помогне. Само няколко месеца по-късно в сметката на селото са били изпратени 20 000 евро.

„Това беше спонтанно действие и аз исках просто да му благодаря“, допълва кметът. Признава, че първоначално не е искал да споделя новината за дарението, защото не е било правилно да го популяризира и да го споделя с медиите. Това обаче се променило, когато видял колко много са помогнали парите за бързото възстановяване на домовете в селото.

„Сега вече се намираме в процес на реконструкция, така че това ни накара да споделим за дарението, защото е важно за жертвите да кажат кой е благородният човек“, казва още Джулиано, цитиран от The Times.

Внезапни наводнения удариха красивия регион на Прованс на 4 октомври 2021 година, когато местната метеорологична служба регистрира сериозни валежи в Марсилия и околността. Според медиите във Франция, три жилищни комплекса в Льо Вал са били наводнени, като водата е достигала до 150 см. в някои домове. Калта също е повредила всичко, засягайки къщите на осемдесет семейства.

Джордж Клуни и съпругата му Амал са известни със своите щедри дарения през годините, както и с филантропската си дейност.

През септември те отпразнуваха постиженията на организацията си за справедливост, организирайки наградите Albie. На тях присъстваха известни гости като Мерил Стрийп, Дуа Липа, Джон Оливър, Джулия Робъртс и Брус Спрингстийн.

Звездният бал на Амал и Джордж Клуни

Джордж Клуни помага на пострадалите при наводненията в Италия

„Ние си сътрудничим във всичко“, каза Клуни по това време. Наградите Albie са кръстени на съдия Алби Сакс и се опитват да хвърлят светлина върху всички защитници на правосъдието, които се борят за каузата си, въпреки опасностите пред тях. „Това е страхотно, защото Амал успя да измъкне журналисти от Египет, от Азербайджан, от затвори“, казва още актьорът.

Клуни сподели, че много се радва на работата на съпругата си, защото има специална връзка с журналистите. „Баща ми е журналист, баба ми – също. Вълнуващо е да гледам как тя спасява хора, които са неправомерно осъдени за това, че си вършат работата. Не мога да бъда по-горд със съпругата си“.

Що се отнася до това на какво Джордж се опитва да научи 5-годишните си близнаци Ела и Александър, той казва: „Има много неща. Но приоритетът е да предизвикват хората с власт и да защитават тези без власт“.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари