IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брук Шийлдс за своето изнасилване: Бях толкова доверчива

25 януари 2023 10 50

Звездата отишла за роля, но се върнала разплакана

БГНЕС

БГНЕС

Много известни дами споделят, че в началото на своята кариера са имали проблеми с по-възрастни мъже, работещи в техния бранш. Докато някои красиви жени се измъквали само с опипване в гримьорната, други признават, че били насилени сексуално. Повечето случаи са в модната или киноиндустрията, като обикновено случката се крие с години. Причините за това са много. Ала един ден някои събират смелост и проговарят – дали в биографичната си книга, филм или просто за да предпазят по-младите момичета от същото. Именно това направи наскоро Брук Шийлдс.

Популярният от 90-те модел, изявяващ се и в киното, започва да се снима полугола още като ученичка. В един от първите филми с нейно участие – „Синята лагуна“, тя е без дрехи в някои сцени заради главната роля. После следват безброй предложения, като тя бързо се превръща в търсено рекламно лице и секссимвол. Ала това върви с цена, която за нейно щастие, не се отразява сериозно на нейното психично здраве.

Във филма Pretty Baby – Шийлдс, която е майка на две големи дъщери, говори открито за това как я изнасилили в хотелска стая, когато била на 20. Макар да не съобщава името на мъжа, който я повикал за кастинг, тя разказва подробности за онази нощ, в която се качила в неговата хотелска стая. Оттогава тя вече не била същата.

„Бях толкова доверчива...“, признава Брук

Като млада актриса Шийлдс се обаждала на различни места и не отказвала покани за кастинг. Ето защо не намерила нищо учудващо, че влиятелен мъж от филмовата индустрия я завел на вечеря. Двамата пили вино, след което той я поканил да отидат в стаята му, за да извика такси. Тя се съгласила, ала не подозирала какво я очаква.

Изведнъж мъжът внезапно изчезнал, а тя се загледала през прозореца. „Тогава вратата се отвори и мъжът влезе напълно гол. А аз държах бинокъла му и преди да изрека: По дяволите... когато свалих бинокъла, той вече беше върху мен“, споделя звездата.

Младата актриса не знаела как да реагира

„Страхувах се, че ще ме удуши или нещо подобно. Така че не се борих с всички сили. Не можех да мръдна... Казах си, че това, което се случва, трябва да е достатъчно и всичко, което си повтарях беше – оцелей и се махни оттук. Бог знае, ще ми помогне. Аз също знаех как да се отделя от тялото си, имах възможност да практикувам“, обяснява още тя.

Самообвинението...

Днес Шийлдс признава, че след станалото не осъзнавала, че е изнасилена, по-скоро изпитвала вина, че самата тя е провокирала човека:

„Вярвах, че съм дала някакъв знак, който се е прочел по този начин. Пих вино на вечеря, отидох до стаята му. Бях толкова доверчива...“.

По думите на Брук, системата, в която работела, не ѝ помогнала по никакъв начин. Тогава разбрала, че трябва да се справи сама. И след като написала писмо до изнасилвача си, решила да забрави за него и да го остави зад гърба си в името на благополучието си.

Брук Шийлдс си спомня какво е да си „най-известната девственица в света“

Брук Шийлдс за грижата за себе си: Имам куража да го направя

„Това е моето 56-годишно тяло“: Брук Шийлдс позира полугола

„Исках да изтрия всичко от ума и тялото си и просто да продължа по пътя, по който бях. Системата нито веднъж не ми беше помогнала. Така че просто трябваше сама да стана по-силна“, казва още тя в документалния филм за себе си.

Днес 57-годишната актриса смята, че като родител трябва да говори с дъщерите си за секс и да ги подготви за това, че не всеки мъж ще се държи добре с тях.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 1 година )
Е да, то щото трябва да искаш вече писмено разрешение, което е нотариално заверено. Отишла на вечеря, пила вино, качила се в стаята, не се съпротивлявала щото се страхувала.... а мъжа какво да си мисли? Малки пикли, на които майка им е забравила да обясни женската сексуалност в пубертета, особено когато девойката е красива и сексапилна и ей я на, всяка покана за вечеря завършваща в стаята на мъжа е изнасилване. А какво да кажем за психически тормоз от жени над мъже. Той не съществува нали...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар