IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как би преминало посещението на принц Хари и Меган Маркъл във Великобритания?

8 февруари 2023 18 00

Двамата най-вероятно ще присъстват на коронацията на Чарлз III

Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл, които вероятно ще летят до Лондон за коронацията на Чарлз III през май, едва ли ще получат топъл прием от публиката. В колонката си за The Telegraph журналистката Алисън Пиърсън предупреждава, че „хиляди хора“ ще ги освиркват по време на церемонията.

„След като обидиха страната ни и институцията на монархията, която сега се въплъщава от крал Чарлз III, херцозите на Съсекс просто ще превърнат важното събитие в семейна драма“, пише Пиърсън.

„В никакъв случай не искаме той (Хари) и мадам (Меган) да бъдат приветствани на значима дата от историята на страната ни. Идеята е отблъскваща. Определено ще съм сред хилядите, които ги освиркват, ако имат дързостта да се появят“, пише Пиърсън.

Всъщност защо принц Хари толкова иска да присъства на коронацията?

Някои източници твърдят, че кралят не иска да вижда най-малкия си син заради скандални изявления пред обществото. Други са сигурни, че самият херцог на Съсекс не иска да се върне в Обединеното кралство. Наскоро обаче станаха известни нови подробности, които ще помогнат да се погледне на ситуацията от различен ъгъл.

Според вътрешна информация, в момента се водят тайни преговори с принц Хари относно появата му на коронацията. И самият херцог на Съсекс иска да присъства на тържеството.

Хари има основателна причина за това – ако пристигне и се докаже като „примерен син“, Чарлз III гарантира, че няма да лиши него и Меган Маркъл от титлите им, въпреки факта, че отдавна са изоставили кралските задължения. Освен това принц Хари разбра, че новият крал е готов дори да даде титли на децата от Съсекс – Арчи и Лилибет. Разбира се, Хари и Меган не могат да пропуснат такъв шанс. Особено сега, когато след излизането на скандалните мемоари Spare и документалния филм на Netflix, възмутени британци започнаха да събират подписи за лишаването им от титли. Но именно кралските титли им дават статут и много възможности да печелят пари в Съединените щати.

Меган Маркъл и принц Хари разказват за благотворителността си

Крал Чарлз III ще говори в интервю за отношенията си с принц Хари

След мемоарите: Стана ясно кое е следващото официално излизане на принц Хари

Ако се появят на коронацията, то е добре и принц Хари да е успял да се помири с принц Уилям. Затова и двамата братя бяха посъветвани да преговарят, но без участието на Меган Маркъл.

Принц Хари трябва да седне на масата за преговори с баща си Чарлз III и брат си Уилям. Така казва кралският историк от Съединените щати Марлене Кьониг.

По-рано този месец се появиха съобщения, че кралското семейство обмисля бизнес среща с херцога на Съсекс преди коронацията на Чарлз III. Предполага се, че в преговорите ще участват представители на двореца, както и хора, които се ползват с доверието както на херцога на Съсекс, така и на членове на кралското семейство.

Марлене Кьониг в същото време подчертава, че съпругите на принцовете по никакъв начин не трябва да се намесват в решаването на проблемите на братята.
„Определено смятам, че Хари трябва да говори с баща си, брат си, съветници без Меган и едва по-късно да я свърже с Катрин“, изрази гледната си точка експертът в интервю за Express и допълва, че ще са нужни извинения и от двете страни.

Един въпрос, който трябва да бъде разгледан, е как Меган е била третирана по време на престоя си в Обединеното кралство, каза Кьониг.

За още новини за британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари