IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Харви Уайнстийн бе осъден на още 16 години затвор заради изнасилване

24 февруари 2023 17 40

Така общите години зад решетките стават 39

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Харви Уайнстийн почти сигурно ще умре в затвора!

70-годишният филмов продуцент вече прекарва част от 23-годишната си присъда зад решетки заради изнасилване и сексуално нападение. Той бе осъден през 2020 година, а сега към това се добавят и още 16 години заради още едно изнасилване и сексуално нападение в Лос Анджелис. Обвинението беше направено през декември, а преди няколко дни бе доказано и се издаде присъда за него.

„Продължавам да твърдя, че съм невинен. Никога не съм изнасилвал или сексуално нападал Джейн Доу. Не познавам тази жена и фактът е, че и тя не ме познава. Всичко се прави за пари“, каза Уайнстийн в съда, преди да чуе окончателното решение на съдията. Той помоли да не бъде изпращан в затвора до живот, защото не го заслужавал.

Харви Уайнстийн

Снимка: БГНЕС

През декември миналата година продуцентът получи едно обвинение за изнасилване, едно обвинение за насилствено орално съвкупление и едно обвинение за сексуално проникване с чужд предмет, след като съдебните заседатели се съвещаваха в продължение на 10 дни.

Присъдата е издадена заради твърдения на жена, идентифицирана като Джейн Доу №1. Уайнстийн беше оправдан по обвинение за сексуално изнасилване, свързано с Джейн Доу №2, а съдебните заседатели го осъдиха по обвинения, свързани с Джейн Доу №3 и Дженифър Сийбел Нюсъм, съпруга на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, която публично се идентифицира.

В отговор на присъдата, представител на Уайнстийн каза в изявление, че това е жестоко наказание, имайки се предвид възрастта на продуцента, здравословното му състояние и условията на обвиненията в Лос Анджелис. По думите на Юда Енгелмайер, думите на свидетеля в Ел Ей са били лъжа, като съдията и прокуратурата са били добре запознати с това.

„Това не е справедливост, а лов на вещици за човек, за когото много хора изведнъж решиха, че трябва да бъде отхвърлен и заклеймен, независимо от фактите. Ще обжалваме“, каза още представителят на Уайстийн. Допълва, че много хора ще се радват на присъдата, но в действителност денят е тъжен за справедливостта и правдата.

Харви Уайнстийн

Снимка: БГНЕС

Харви Уайнстийн беше съден, след като беше обвинен в сексуално насилие над четири жени в периода от 2004 до 2013 година. Сийбел Нюсъм твърди, че срещата ѝ с продуцента се е случила през 2005 година, когато се надявала да стане актриса. Тогава той я е поканил в хотелската си стая и тя се съгласила.

„Бях толкова насилена и не знам как точно се случи. Не видях уликите и не знаех как да избягам“, споделя Дженифър в съда. Адвокатът ѝ допълва, че клиентката му е била хваната в клопката на Уайстийн, която се затворила за още много жени преди и след това. По думите му, продуцентът винаги казвал, че кани дамите на бизнес среща, но всъщност им е устройвал капан.

Кейт Бекинсейл: Харви Уайнстийн ме тормозеше, защото не се обличам секси

Адвокатът бе категоричен, че Нюсъм няма да се крие и ще свидетелства срещу магната, за да потърси справедливост за всички като нея и да подобри живота на жените. Все пак Дженифър отказва да коментира случая извън съда.

Харви Уайнстийн

Снимка: БГНЕС

Сегашната присъда бе втора за Уайстийн по обвинения в сексуално посегателство, откакто репортажи на New York Times и New Yorker през 2017 година разкриха предполагаемата му история на сексуално насилие, тормоз и тайни споразумения. По думите им, той е използвал влиянието си като холивудски представител, за да се възползва от млади жени.

По онова време Уайнстийн беше един от най-влиятелните хора в Холивуд, помагайки за продуцирането на филми като „Криминале“, „Влюбеният Шекспир“, „Рамбо“, „Гадни копилета“ и много други. Разкритията доведоха до вълна от жени, говорещи публично за разпространеността на сексуалното насилие и тормоз, създавайки движението #MeToo.

Харви Уайнстийн

Снимка: БГНЕС

Изпадналият в немилост продуцент вече излежава 23-годишната си присъда, като сега го чакат още 16 заради доказаната му вина в Лос Анджелис. Окръжният прокурор поздрави обвинителите за тяхната смелост и им благодари за помощта да докажат, че справедливостта я има.

„Да говориш за сексуално насилие никога не е лесно. Да се подложиш на брутален кръстосан разпит може да бъде повторно травматизиращо и изключително болезнено. Възхитен съм от тяхното безстрашие. Те заслужават по-добро от това, което системата им е дала“, казва Джордж Гаскон.

Харви Уайнстийн искал да убие Дженифър Анистън

Осъдиха Харви Уайнстийн на 23 години затвор

До този момент Харви Уайнстийн не се признава за виновен, като дори отрича да се е срещал с част от жените, които го обвиняват.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари