IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ванеса Брайънт получава 28 милиона долара обезщетение заради Коби

3 март 2023 12 00

Съпругата на покойния баскетболист спечели делото си срещу полицията в Ел Ей

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ванеса Брайънт постигна окончателно споразумение с окръг Лос Анджелис относно изтеклите снимки от катастрофата с хеликоптер, при която загинаха съпругът ѝ Коби Брайънт и дъщеря им Джиана.

40-годишната Ванеса се съгласи да получи 28,85 милиона долара от Надзорния съвет на окръг Лос Анджелис. Споразумението включва искове от г-жа Брайънт и покрива всички бъдещи искове от нейните дъщери Наталия, Бианка и Капри. Всички замесени страни обаче ще поемат собствените си правни такси.

„Днес се бележи успешната кулминация на смелата битка на г-жа Брайънт да подведе под отговорност онези, които са участвали в това гротескно поведение. Тя се бори за своя съпруг, дъщеря и всички онези, чиито починали близки са били третирани с подобно неуважение. Надяваме се нейната победа в процеса да сложи край на тази практика“, каза адвокатът на Ванеса пред медиите.

Мира Хашмол, водещият адвокат на окръг Лос Анджелис по делото, нарече споразумението „справедливо и разумно“. Тя се надява цялото семейство на Коби да продължи да се лекува от загубата и да постигне пълно възстановяване.

Сумата от 28,85 милиона включва и 15-те милиона долара, които Ванеса получи през август миналата година. Първоначално трябваше да са 16, но бяха намалени след откриване на техническа грешка. През август съдебните заседатели установиха, че отделът на шерифа на окръг Лос Анджелис и пожарната служба наистина са споделили снимки на телата на близките на Ванеса и нейния съищец Крис Честър и по този начин са нахлули в личния им живот и са причинили емоционален стрес. Преди това Крис се съгласи на споразумение за 19,95 милиона долара.

Ванеса и Крис, който трагично загуби съпругата си Сара и 13-годишната им дъщеря Пейтън в катастрофата, съдиха окръг Лос Анджелис за емоционален стрес и душевни страдания, след като научиха, че членове на шерифския отдел са споделили снимки на останките на жертвите. По време на катастрофата Коби, Джиана и останалите пътници са се връщали от младежки баскетболен мач.

Крис и Ванеса твърдят, че снимки на телата на жертвите са били публично споделени на най-малко 28 устройства, собственост на шерифския отдел на Ел Ей. Обвиненията добиха известност в статия от 2020 година в Los Angeles Times, където парамедик разкри, че е показал снимките на хора в бар.

„Не подозирах, че правят такива неща“, каза Брайънт по време на показанията си, добавяйки, че е ядосана на шерифа и пожарната, защото не са ѝ казали за споделените снимки. Тялото на Коби беше намерено само няколко часа след катастрофата, докато това на Джиана бе открито малко по-късно в близка пропаст.

Ванеса Брайънт: Влюбих се в Коби от пръв поглед

Баскетболни и световни звезди си взеха последно сбогом с Коби Брайънт

Светът скърби за Коби Брайънт

В съдебната зала Ванеса обвини екипа на спешната помощ, за който се предполага, че е снимал и споделил изображения, показващи тялото на дъщеря ѝ. По думите ѝ, те са се възползвали от факта, че бащата на Джиджи не е бил там, за да я защити. „Той беше в моргата“, каза Ванеса.

Коби Брайънт, дъщеря му Джиана и още седем души трагично загинаха в началото на 2020 година. Тогава хеликоптерът им попадна в мъгла малко преди кацането в Калабасас, пилотът губи контрол и машината се разбива. Няма оцелели.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари