IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се: Кой ще пее на коронацията на Чарлз III?

2 март 2023 11 00

Организаторите на церемонията все още не могат да съберат списък с артистите за концерта

Снимка: БГНЕС

74-годишният Чарлз III официално ще стане крал на 6 май. Една от важните части на празника ще бъде концертът в чест на събитието, който ще бъде излъчен по телевизията на 7 май.

Според британските медии обаче подготовката за събитието протича доста трудно. Първоначално Адел и Ед Шийрън отказаха да участват в концерта. Шийрън, както се оказа, дори не бил поканен навреме, а Адел се позова на натоварения си график. Сега стана известно, че още няколко артисти от одобрения от Чарлз III списък няма да могат да излязат на сцената.

И така, Елтън Джон е в разгара на прощалното си турне и е подготвил концерти в цяла Европа. Изявите му са насрочени за края на пролетта и лятото. И въпреки че на 7 май не работи, на следващия ден има участие в Германия, заради което няма как да участва в честването по повод коронацията.

Заговори се, че Spice Girls ще се съберат отново именно на това събитие, след като Мел Би намекна в пресата за това. Според вътрешна информация обаче събирането няма да се случи.

Хари Стайлс също се е позовал на много натоварения си график, за да не стане част от събитието и така още не е ясно кой изобщо ще участва в галаконцерта в чест на Чарлз III.

Освен липсата на звезди, които да участват в концерта за коронацията, организаторите се притесняват и от евентуалното присъствие на принц Хари и Меган Маркъл.

Ако херцозите на Съсекс дойдат на коронацията на Чарлз III през май, определено може да „развалят празника“. Това смята кралският експерт Том Бауер, говорейки пред GB News.

Той каза, че „хората са уморени“ от херцога и херцогинята на Съсекс и много британци биха предпочели двойката да отмени посещението.
Бауер нарече краля „слаб“ човек, защото продължава да се тревожи за най-малкия си син. „Мисля, че ако позволи на Хари да дойде на коронацията, това ще провали церемонията. Всичко ще бъде засенчено от присъствието на Хари и Меган.“

„Мисля, че Чарлз III трябва да вземе решение незабавно. Хората са уморени от Хари“, заключи експертът.

В същото време съпругата на краля – Камила Паркър-Боулс, ще промени статута си на 6 май. Тя официално ще стане кралица консорт. Много британски таблоиди обаче предполагат, че съпругата на монарха може да се отърве от префикса „консорт“.

Според запознати, след като Чарлз III се възкачи на трона, Камила иска да стане кралица без никакви добавки към титлата. Някои източници обаче твърдят, че това състояние на нещата е в противоречие с желанията на покойната майка на Чарлз III, Елизабет II.

Между другото, слухове за това се появиха след преименуването на благотворителната фондация на съпругата на Чарлз III. Тя става известна като Читалнята на кралицата, въпреки че преди това е била Читалнята на херцогинята на Корнуол.

Кралските експерти от своя страна обмислят каква може да е причината за промените. Една теория гласи, че титлата „Queen Consort“ е твърде тежка и дълга, така че за Камила би било по-удобно да се нарича кралица. Но според волята на покойната кралица това може и да не се случи.

През февруари миналата година Елизабет II написа писмо, в което изрази мнението си относно статута на съпругата на сина си.

„И когато след известно време синът ми Чарлз стане крал, знам, че вие ще окажете на него и съпругата му Камила същата подкрепа, която ми оказахте и моето искрено желание е, когато му дойде времето, Камила да бъде коронясана като кралица съпруга, като същевременно продължава вярната си служба“, каза покойният монарх в изявление.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Vlady ( преди 1 година )
Да поканят Paradise Lost - имат специална песен за коронацията Beneath Broken Earth - Before us the king as lifeless hearts sink.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар