IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да откажеш на краля: Въпреки специалната покана, Адел и Ед Шийран няма да пеят за Чарлз III

23 февруари 2023 17 40

Коронацията на новия крал ще бъде на 6 май

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Най-голямото събитие във Великобритания наближава и подготовката за него тече с пълна сила.

На 6 май островната държава официално ще има своя нов монарх, като на трона сяда Чарлз III. Очаква се празненствата да бъдат грандиозни, изпълнени с много известни личности, фойерверки, представления и балони. Едни имена обаче бързо отпаднаха от списъка, въпреки личните и специални покани.

Преди дни стана ясно, че Адел и Ед Шийран са отказали на крал Чарлз да бъдат сред известните изпълнители на събитието. Двамата са били основни гости в програмата, като кралят лично е искал точно тях. Дворецът е съставил официални покани, които е изпратил към Адел и Ед, очаквайки положителен отговор. За тяхно съжаление, нещата не протекли по план.

Официалната причина за отказа са натоварените графици на изпълнителите. Бдителни фенове веднага провериха достоверността на това оправдание и разбраха, че Шийран наистина има насрочено изпълнение в Тексас по това време. Адел, от своя страна, която в момента забавлява публиката в Лас Вегас всеки уикенд, няма официални събития през май. Последното ѝ участие в Caesars Palace е насрочено за 25 март.

Хари Стайлс също беше част от изпълнителите, с които кралят искаше да разнообрази коронацията си, но засега няма официална информация дали поканата е била изпратена и приета. Едно обаче е ясно – Spice Girls в пълен състав ще бъдат част от събитието. Това ще им бъде първо общо участие от 2012 година насам, когато бяха на закриването на Олимпиадата в Лондон. Макар първоначално да беше съобщено, че всички спайски ще се съберат, съмнения около появата на Виктория Бекъм се зародиха, когато тя отказа да говори за събитието и не уточни дали ще излезе на сцената.

Официалната коронация на крал Чарлз III и кралица Камила ще бъде на 6 май в Уестминстърското абатство. Това ще е само началото на тридневни празненства, като на 7 май се очаква специален концерт, който очевидно все още няма официални изпълнители.

Според списание OK, кралят е очаквал с нетърпение да види Адел и Ед Шийран, като те са били едни от малкото, за които специално е попитал. „Екипът обаче получи отказ, което беше огромно разочарование за всички. Те са титани в шоубизнеса и са много емблематични за Великобритания, познати са по целия свят. Много жалко, че няма да участват“, казва източник от двореца.

Друга драма, която обхваща коронацията, е присъствието на принц Хари. Засега няма официални информации дали покана е изпратена към Америка, където по-малкият син на Чарлз живее заедно със съпругата си Меган и двете им деца.

Чарлз е готов да приеме Хари отново в семейството

Кога крал Чарлз ще се появи за първи път на балкона на Бъкингамския дворец като монарх?

Том Круз отлага снимки заради коронацията на Чарлз III

През последните няколко месеца Меган и Хари попаднаха в полезрението на двореца, след като пуснаха в Netflix документалния си филм, в който говорят за отношението към тях от страна на кралското семейство и причините, поради които са напуснали Лондон. Принцът също така издаде мемоарите си Spare, където говори за отчуждеността си от баща си и брат си Уилям.

По последни данни Чарлз ще направи всичко възможно, за да може да събере цялото семейство на едно място. Кралски експерти твърдят, че той ще преглътне обидата поне за един ден, за да покаже на Великобритания, че короната е по-важна от всякакви семейни скандали.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари