IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога крал Чарлз ще се появи за първи път на балкона на Бъкингамския дворец като монарх?

25 януари 2023 10 40

Още не е ясно кой ще го придружи на балкона след коронацията

Снимка: БГНЕС

Британското кралско семейство традиционно се събира на емблематичния балкон на кралската резиденция в Лондон за големи поводи, а коронацията на краля през май ще включва такава изява.

След церемонията по коронясването, на която 74-годишният крал Чарлз и 75-годишната кралица Камила ще бъдат короновани в Уестминстърското абатство на 6 май, те ще участват в коронационната процесия до Бъкингамския дворец, където Чарлз ще се появи на балкона за първи път като монарх.

Към кралската двойка на балкона ще се присъединят членове на кралското семейство, макар все още да не е ясно кого точно ще включва това.

Въпреки че членовете на голямото семейство изпълваха балкона на Бъкингамския дворец всяка година за парада за рождения ден на кралица Елизабет, известен като Trooping the Colour, появата беше ограничена само до работещи кралски особи – тези, които изпълняват официални задължения за монарха.

Така беше през юни 2022 г. по време на платинения юбилей на кралицата. Това означаваше, че принц Хари и Меган Маркъл, които се оттеглиха от кралските си роли през 2020 г. няма да бъдат на балкона.

Документалният филм на Меган Маркъл и принц Хари в Netflix – любов срещу дулото на медийния пистолет

След нападките на Меган Маркъл – защитават Кейт Мидълтън

Реакцията на принц Уилям за филма на принц Хари и Меган Маркъл: „Жалък филм“

„Най-малкият син на краля на Великобритания, принц Хари, едва ли ще бъде част от историческата поява на балкона на Бъкингамския дворец на членове на кралското семейство по време на коронацията на Чарлз III на 6 май 2023 г.“, обясни източник от обкръжението на монарха.

Празненствата във Великобритания ще продължат три дни. Очаква се те да бъдат подобни по мащаб на тържествата в чест на платинения юбилей от царуването на Елизабет II, който беше широко отбелязан миналата година.

Посещението на херцога и херцогинята на Съсекс на коронацията дълго време остава отворен въпрос. Според последните съобщения двойката (или поне принц Хари) ще пристигне в двореца. Все пак ще им бъдат отказани много привилегии поради факта, че преди три години те се отказаха от кралските си правомощия.

Официално изявление от Бъкингамския дворец гласи: „След коронацията им Техни Величества ще се върнат в Бъкингамския дворец в голяма церемониална процесия, известна като „Коронационна процесия“. Към двете кралски особи ще се присъединят и други членове на кралското семейство. Кралят и кралицата, придружени от членове на кралското семейство, ще излязат на балкона, за да завършат празненствата от първия ден.“

Очаква се и принц Андрю да не се появи на балкона на Бъкингамския дворец, тъй като и той вече не е работеща кралска особа. Тези заслуги му бяха отнети след доказаната му приятелска връзка с осъдения извършител на сексуално престъпление Джефри Епщайн.

Членовете на семейството, които се появиха на балкона на двореца по време на Trooping the Color, бяха кралицата, тогавашните принц Чарлз и Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън с трите им деца, принцеса Ан и сър Тим Лорънс, и принц Едуард и Софи, графиня на Уесекс с двете им деца. Братовчедите на кралицата също присъстваха.

Още по-малък брой членове на кралското семейство се появиха на балкона на Бъкингамския дворец, за да завършат тържествата по повод платинения юбилей, отбелязвайки историческите 70 години на трона на кралица Елизабет. След Платинения юбилеен конкурс, кралицата се появи заедно с Чарлз и Камила, както и с принц Уилям и Кейт с техните деца.

Крал Чарлз се възкачи на трона след смъртта на майка си на 8 септември 2022 г.

За още новини от кралския двор, ни последвайте в Instagram и харесайте страницата на Tialoto във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари