IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съпругата на Брус Уилис премина обучение за деменция

6 март 2023 10 50

Ема благодари на специалиста за помощта

БГНЕС

БГНЕС

След диагнозата афазия, близките на Брус Уилис научиха, че той има фронтотемпорална деменция*. Това накара всички от семейството да се обединят, за да помогнат с каквото могат за неговото лечение. Съпругата му съобщи, че е преминала обучение, за да знае всичко за болестта му и да полага необходимите грижи за него.

В последния си пост в Instagram Ема Хеминг Уилис показа жената от Асоциацията за фронтотемпорална дегенерация, с която е общувала, за да подобри познанията си за здравословните проблеми на актьора.

„Благодарна съм, че имах възможността да работя с Тийпа Сноу, която ми помогна да добавя още към моя набор от инструменти за грижа за деменцията“, написа тя.

Жената до Брус сподели снимка, на която терапевтката я е прегърнала с едната ръка, а с другата стиска здраво нейните китки.

44-годишната брюнетка споделя, че Сноу е изключително умела и състрадателна. И сподели, че е добавила линк към нейния сайт, за да може да помогне и на други хора, които са в нейното положение.

След тежката диагноза – семейството на Брус Уилис е плътно до него

Брус Уилис няма търпение да стане дядо и да се радва на внуците си

Болестта не може да го спре: Брус Уилис и магическата ваканция с цялото семейство

Подобрява ли се състоянието на Уилис?

„Ема свърши абсолютно забележителна работа за осигуряване на правилната подкрепа за Брус, тъй като способностите му се промениха и създаде място, пространство и живот, които продължават да му осигуряват това, от което се нуждае, за да живее добре“, разкри експертът по деменция в коментарите под поста на жената до актьора.

Тийпа разкрива, че животът с фронтотемпорална деменция не е лесен, но с правилната подкрепа и режим болните могат да живеят нормално.

„Поздравления за Ема и цялото им семейство за тяхната много, много упорита работа и отдаденост. Това е наистина забележително!“, сподели още терапевтът.

По-рано тази година съпругата на холивудската звезда призна, че състоянието му се е влошило. „За съжаление, предизвикателствата с комуникацията са само един от симптомите на болестта, пред която е изправен Брус. Въпреки че това е болезнено, е облекчение най-накрая да има ясна диагноза“, каза тя.

*Фронтотемпоралната деменция е термин за група мозъчни заболявания, които увреждат фронталните и темпоралните дялове на мозъка. Части от тях атрофират с течение на времето и свиването им може да причини проблеми с речта, промени с личността и нейното психично здраве, както и социалния ѝ живот. Първите симптоми се появяват между 40-65-годишна възраст, но при някои хора те се откриват и по-рано. Проблеми при ходене, преглъщане или мускулни спазми се срещат най-често, като симптомите се влошават постепенно.

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари