IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Уилис моли папараците да не крещят на Брус Уилис

7 март 2023 14 40

Семейството на актьора продължава да се адаптира към тежката си ситуация

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ема Хеминг Уилис се обърна със специална молба към папараците, които продължават да преследват и тормозят семейството ѝ.

Преди няколко дни 44-годишната дама сподели съобщение в социалните мрежи, с което се обърна лично към фотографите и ги помоли да поддържат известна дистанция от съпруга й Брус Уилис, който наскоро окончателно бе диагностициран с деменция. Повод за казаното бе поредното досадно преследване от страна на папараците, които са тормозили 67-годишния актьор докато той е бил на кафе заедно с приятели. Ема споделя, че новата ѝ цел, след като научава за състоянието на съпруга си, е да увеличи осведомеността около деменцията.

„Ако сте човек, който се грижи за някого с деменция, знаете колко е трудно и стресиращо за него да го изведете навън и да се разхождате с него спокойно, дори само за посещение на местното кафене“, казва тя във видео, в което поздравява и благодари на приятелите на Брус за бързата реакция и защитаването му.

По думите на Ема, все още има много да се учи за деменцията и това е молба към всички фотографи и оператори, които се опитват да направят ексклузивни кадри на съпруга ѝ, за да спечелят повече слава или пари. Тя започна обръщението си с ясното съзнание, че това е работата на тези хора, но просто ги помоли да поддържат известна дистанция и да не крещят към Брус.

„Цялото това крещене и подвикване, не го правете. Дайте му пространство. Позволете на семейството ни или на другите хора, които са с него в този ден, да го заведат от точка А до точка Б безопасно и спокойно. Това е молбата ми“, казва още Уилис. След това тя помоли феновете си, които имат опит в грижата за хора с деменция, да ѝ дадат някакви съвети за безопасното излизане на публични места със съпруга ѝ.

Миналата седмица Ема, която има две дъщери от Брус, сподели снимка в социалните мрежи със специалиста по деменция Тепа Сноу. Тя благодари за помощта и съветите, които е получила относно болестта и как да се грижи за съпруга си. Обучението е било със специалното участие на Асоциацията по фронтотемпорална дегенерация – състоянието, с което Брус Уилис се бори.

От своя страна, Сноу заяви, че Хеминг се справя чудесно с обучението и ѝ се възхищава за положените усилия да разбере повече за болестта на съпруга си. „Фронтотемпоралната деменция никога не е лесна, но с правилното обучение и подкрепа наистина е възможно да продължите да живеете. Поздравления за Ема и цялото ѝ семейство за упоритата им работа и отдаденост. Наистина е забележително“, написа още Сноу.

Миналия месец Ема разкри, че Брус е диагностициран с фронтотемпорална деменция, казвайки че състоянието му се е влошило след новината за афазия миналата година. Проблемите с комуникацията, по нейни думи, са само един от симптомите на болестта. Актьорът вече официално се отказа от Холивуд, както и от светските събития, но продължава да присъства дейно в социалните канали на бившата си съпруга Деми Мур, трите им дъщери, както и на сегашната си любима Ема.

Фронтотемпоралната деменция е всеобхватен термин за група мозъчни заболявания, които застрашават фронталните и темпоралните дялове в мозъка. Това означава, че части от тези лобове атрофират и свиването им може да причини проблеми с речта, емоционални проблеми и промени в личността.

Брус Уилис няма търпение да стане дядо и да се радва на внуците си

Силвестър Сталоун за трудната битка на Брус Уилис с болестта

Холивуд, имаме проблем: Брус Уилис спира с киното заради афазия

Други симптоми могат да включват загуба на двигателни умения – проблеми при ходене, преглъщане или мускулни спазми. Те са склонни да се влошават с времето. Пациентите обикновено започват да забелязват симптоми на възраст между 40 и 60 години, но болестта може да засегне и по-млади хора. Това е най-честата форма на деменция при хора под 60 години.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари