IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хейдън Пенетиър за напълняването и косопада след алкохолната зависимост

7 март 2023 16 30

Актрисата споделя, че тялото ѝ изведнъж се отказало

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Хейдън Пенетиър говори откровено за здравословните проблеми, причинени от зависимостта ѝ.

33-годишната актриса застава на корицата на априлския брой на Women's Health и разкрива как физическото ѝ здраве е било повлияно от алкохола, към който се обърнала, за да пребори безпокойството. Зависимостта започва по време на почивката на Пенетиър от Холивуд, която тя си взима заради психични проблеми.

„Борех се с безсъние. Сънят е много важен. Влияе сериозно на двигателните ти умения, способността да мислиш и цялостното ти здраве“, казва Хейдън пред Women's Health. След загубата на сън, тялото ѝ постепенно започнало да отказва, въпреки че току-що навлизало в 30-те си години. „Лицето ми беше подуто. Очите ми бяха жълти. Отидох при чернодробен специалист. Задържах тегло, което не беше нормално. Косата ми изтъня и започна да пада“, описва ситуацията актрисата.

Пенетиър казва още, че е трябвало да насили тялото си да влезе във възстановителен режим, без да използва каквито и да е лекарства. Все пак ѝ се налага да влезе в лечебен център за втори път през 2021 година, започвайки 12-степенна програма за лечение на травми. Споделя, че е работила доста върху себе си и след осем месеца на интензивна терапия е почувствала, че има едно празно платно, върху което вече може да твори.

Днес актрисата споделя, че се бори с безсънието чрез създаването на вечерна рутина, която включва чай от лайка с мляко и мед, след което прекарва известно време във вана с аромат на ванилия. Също така тренира с треньора Еди Павес, с когото се запознава по време на лечението си. Двамата създават подходяща рутина за Пенетиър, която да отговаря на графика, способностите и целите ѝ.

Актрисата си спомня, че през цялото време, когато е била в лечебния център, е имала само една мечта – да се завърне в периода, когато е била наистина щастлива и здрава. В момента се радва на прогреса си, който е направила в борбата си със зависимостта, която води от 22-годишна. Пред Women's Health казва, че се е научила да се отнася с милосърдие към себе си и да има търпение.

„Голяма част от терапията ми беше прошката. Една от стъпките е да се помириш. Ако някой иска да бъде добър човек и най-добрата версия на себе си, трябва да се помири с всички останали и да прости на себе си“, казва Хейдън.

По думите ѝ, тази стъпка е помогнала не само на психическото, но и на физическото ѝ здраве. Въпреки че сега се чувства много по-добре, актрисата е категорична, че битката продължава и засега се намира от печелившата страна.

В момента Пенетиър се завръща постепенно към стария си живот и работата в киното, като участва в шестата част от поредицата „Писък“, която се очаква на 10 март. По време на интервюто си за Good Morning America, тя споделя, че не е знаела какво иска да прави, след като си взима четиригодишна почивка от Холивуд.

„Трябваше да си взема тези четири години и Слава Богу, че го направих. Трябваше да поработя върху себе си, психичното и физическото си здраве, духовното си здраве. И когато се появи тази оферта за „Писък“, си казах, че искам да съм част от филма“, обяснява актрисата.

Хейдън Пенетиър: Отказването от дъщеря ми беше най-трудното решение

Хейдън Пенетиър се завърна в Instagram

Хейдън Пенетиър е на сватбена, а не на военна вълна

Пенетиър се завръща в ролята си Кърби, която прави значителна поява в „Писък 4“ като най-добрата приятелка на Джил (Ема Робъртс). Съдбата ѝ обаче беше оставена с отворен край, след като актрисата не се появява в „Писък 5“. Сега, повече от десет години след четвъртата част, Хейдън отново влиза в познатата си роля.

По думите ѝ, тя самата е поискала Кърби да се завърне на екран. „Обадих се по телефона и буквално принудих режисьорите и сценаристите да я върнат. Казаха ми, че това е чудесна идея, че не са знаели дали тя е жива, но веднага ще я включат в плановете си“, спомня си актрисата.

За завръщането на Кърби към поредицата се заговори едва през май 2022 година, но наблюдателни фенове забелязаха намеци за това още в „Писък 5“, който направи премиерата си в началото на миналата година. Относно това каква ще е съдбата на героинята ѝ, Пенетиър споделя, че сценаристите обичат да пазят тайни дори от актьорите.

Хейдън говори откровено за оцеляването си след токсична и насилствена връзка с бившия си приятел Брайън Хикерсън, с когото се разделя през 2018 година. „Нито едно нещо от това не е нормално и искам всички да го знаят“, казва тя за бившия си приятел, който беше обвинен в домашно насилие и прекара 13 дни в затвора.

„Писък 6“ излиза по кината на 10 март.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари