IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган Маркъл съгласни да напуснат Frogmore, а безопасността им?

12 март 2023 12 00

Двамата още не са върнали парите за ремонта

Снимка: БГНЕС

Херцогът и херцогинята на Съсекс, които се преместиха в родния щат на Меган са били съгласни и не са се опитвали да отменят решението за напускането на Frogmore Cottage, предава източник пред People.

38-годишният Хари и 41-годишната Меган са щастливи да отгледат двете си деца в Калифорния, където се преместиха през 2020 г., след като се оттеглиха като старши членове на кралското семейство.

Близки до двойката обаче казват, че решението е „жалко“ – особено по отношение на сигурността, тъй като Frogmore Cottage в Уиндзор е убежище за двойката и техните деца, 3-годишния син Арчи Харисън и едногодишната дъщеря Лилибет Даяна, когато посещават Обединеното кралство.

Миналата седмица говорител на Хари и Меган каза пред People: „Можем да потвърдим, че херцогът и херцогинята на Съсекс са били помолени да напуснат резиденцията си във Frogmore Cottage“.

Изявлението последва съобщение на The Sun, че крал Чарлз планира да премести брат си принц Андрю в резиденцията. Вторият син на кралица Елизабет, който се оттегли от обществени задължения заради връзките си с опозорения финансист Джефри Епщайн, в момента живее в много по-голямата Royal Lodge в Windsor Great Park.

Принц Хари и Меган живееха във Frogmore Cottage от 2019 г. до 2020 г. Двойката се премести от двустайния Nottingham Cottage, на територията на двореца Кенсингтън в Лондон, в резиденцията преди раждането на Арчи през 2019 г. След като се оттеглиха от работата си като членове на кралското семейство в началото на 2020 г., те останаха за кратко в Канада, преди да се установят в родния щат на Меган – Калифорния.

Остава да видим дали двойката ще възстанови частта от 2,9 милиона долара, които са похарчени за ремонти и разходи за наем на имота в продължение на няколко години, тъй като срокът на наема им все още не е изтекъл.

„Сега Чарлз е пазител на институцията. Кралят просто не може да седи спокойно“, казва източникът. „Това показва, че Чарлз е по-твърд от майка си. Кралицата никога не би могла да се накара да се изправи срещу Хари като възрастен.“

Все още не е ясно дали принц Хари и Меган ще се върнат в Обединеното кралство през май за коронацията на Чарлз, въпреки че са получили покана.

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс каза в изявление този уикенд: „Мога да потвърдя, че херцогът наскоро получи имейл кореспонденция от офиса на Негово Величество относно коронацията. Решение дали херцогът и херцогинята ще присъстват няма да бъде разкрито от нас в този момент.“
Бъкингамският дворец също не е коментирал новината.

Също така се коментира и защо принц Хари и Меган Маркъл кръстиха дъщеря си Лилибет в чест на Елизабет II, която имаше подобен прякор в детството. Така двойката е искала да покаже уважение към кралицата, но в крайна сметка, според кралски експерти, всичко се е оказало точно обратното.

Освен това специалистите смятат, че Хари съзнателно е знаел, че като кръсти дъщеря си с това име, ще покаже пренебрежение към баба си.

Според тях херцогът на Съсекс е обидил Елизабет II, вместо да поласкае нейната „суета“. „Фактът, че Хари нямаше разума да предвиди, че това ще създаде проблеми, е невероятен“, казва писателят Том Куин в новата си книга „Златна младеж“. Интимна история за израстването в кралското семейство.

Писателят добави, че ако принц Хари наистина е искал да угоди на кралицата, е можел да кръсти дъщеря си Елизабет. „Той със сигурност знаеше, че даването на детския прякор на монарха ще бъде възприето от мнозина като неуважително и натрапчиво“, каза Куин, като предположи, че кралицата е била разстроена от избора на име за детето на принц Хари, тъй като прякорът все още остава интимна част от нейния личен живот.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

780 ( преди 1 година )
Tialoto, от кой жълтур преписвате "информацията" си или си я измисляте сами? Разходите за ремонта бяха изплатени напълно още 2020, а оттогава насам плащаха и наем, за да могат да ползват резиденцията, когато са в Англия. Кралят е предложил да ползват апартамент в Бъкингамския дворец вместо Фрогмор. Къде е по-безопастно вече, не знам. Но вие ще направите добре да не пишете глупости
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар