IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралски неволи: Хари и Меган бяха изгонени от къщата си във Великобритания

2 март 2023 17 40

Ключовете ще бъдат поверени на друг член на семейството

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Проблемите на кралското семейство на Великобритания продължават, въпреки че членовете му живеят на различни континенти. След като в Netflix излезе документалния филм на Меган и Хари, а през януари бе издадена и книгата на принца, в които се разказват повече подробности за живота на двамата в двореца, сега кралското семейство отговаря на удара.

Говорител на херцозите на Съсекс заяви пред медиите, че те са били помолени да освободят дома си във Великобритания, за да може да бъде предоставен на друг член на семейството. Меган и Хари притежаваха къщата Frogmore в Уиндзор, като тя остана тяхна дори след преместването им в Америка. Двамата отсядаха там по време на празненствата за юбилея на кралица Елизабет II, както и при пристигането си за нейното и погребението на принц Филип.

„Можем да потвърдим, че херцогът и херцогинята на Съсекс са били помолени да напуснат дома си Frogmore Cottage“, казва говорителят.

Изявлението идва на фона на твърдения, направени от таблоида Sun, че крал Чарлз III смята да отдаде къщата на брат си принц Андрю. Вторият син на кралица Елизабет, който се оттегли от публичното пространство и е с отнети кралски титли заради връзките си с Джефри Епстийн и обвиненията в изнасилване, в момента живее в много по-големия имот Royal Lodge в Уиндзор.

Принц Хари и Меган живееха в Frogmore от 2019 година, когато се преместиха там от Nottingham Cottage малко преди раждането на сина им Арчи. Тогава техен говорител заяви, че Уиндзор винаги е бил много ценен за Хари и той, заедно с Меган, е много благодарен, че ще може да отседне там. В Frogmore Cottage също така бяха направени и годежните снимки на двамата преди сватбата им през май 2018 година в църквата „Свети Георги“.

Преди официалното нанасяне на двойката трябваше да бъде направен основен ремонт на имота. Като част от плановете им да станат официално независими след оттеглянето си от кралското семейство, принц Хари покри напълно разходите за обновяването на къщата. Според местни медии, сумата излиза около 3 милиона долара. Първоначално тя бе платена от Sovereign Grant – фондът на Великобритания, заделен за кралски особи, който се захранва от данъкоплатците.

След като Хари и Меган се преместиха в Калифорния, принцеса Юджийн и съпругът ѝ Джак Бруксбанк живяха за кратко в Frogmore преди раждането на сина им Август през февруари 2021 година. По това време източник заяви, че къщата продължава да бъде притежание на херцозите на Съсекс, но те са напълно съгласни да я предоставят на принцесата и нейния съпруг.

След като двойката пристигна в Англия за платинения юбилей на кралица Елизабет II през юни, тя остана в Frogmore и там отбелязаха първия рожден ден на дъщеря си Лилибет.

Отношенията между херцозите на Съсекс и останалата част от кралското семейство остават обтегнати. В началото на годината, след излизането на книгата Spare, принц Хари даде интервю пред Том Брадби, където говори за коронацията на баща си на 6 май.

„Има много време между сега и тогава. Но вратата винаги е отворена. Топката сега е в тяхното поле. Има много неща за обсъждане и наистина се надявам те да се съгласят да седнем и да поговорим“, каза той.

Надмина ли Кейт Мидълтън по рейтинг Меган Маркъл?

Продължават слуховете, че Меган Маркъл е бременна

Чарлз III е поканил принц Хари и Меган Маркъл на коронацията, но има ли условия?

Кралски източник сподели миналия месец, че Хари и Меган ще бъдат поканени на коронацията, която обаче съвпада с рождения ден на сина им Арчи. Официални покани все още не са изпратени, като източник, близък до двойката, твърди, че от кралското семейство все още не са подали ръка за сдобряване.

Въпреки все още липсващите покани, крал Чарлз почти сигурно ще иска сина си на важната церемония през май. „Той иска Хари обратно в семейството. Ако не се разберат, този проблем завинаги ще остане част от управлението на краля и всеки ще знае, че е оставил семейството си разделено. Той вече има репутация на отчужден родител, така че това ще бъде ужасно петно за него“, казва източник от двореца.

През 2022 година Меган даде интервю пред The Cut, където заяви, че с Хари са направили всичко възможно, за да получат сегашния си дом в Монтесито. Освен че разполага с прекрасни градини и кокошарник, имотът може да се похвали с палмови дръвчета, които имат специално значение за двойката.

Меган обясни, че корените на дърветата са се оплели, а Хари ѝ е казал, че това е определение и на тяхната връзка – винаги заедно, независимо от околните фактори.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари