IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В името на здравето – заживя ли Деми Мур заедно с Брус Уилис?

10 март 2023 10 40

Актьорът се бори с деменция

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Светът на Холивуд беше шокиран преди година, когато семейството на Брус Уилис обяви, че той страда от афазия. Състоянието се характеризира с бавна загуба на когнитивните способности, включително памет, говор и концентрация. Това наложи отказването на Уилис от киното и предизвика вълна от подкрепа от негови приятели, колеги и фенове.

Преди месец стана ясно, че Брус си е направил няколко допълнителни изследвания, които са успели да дадат категоричен отговор за състоянието му. Оказало се, че той страда от деменция, която бавно ще установи контрол над мозъка му и ще му попречи да помни дори най-близките си хора. Затова съпругата му Ема Уилис е започнала специален курс, за да научи повече за болестта и грижите, които трябва да полага за любимия си.

След новината за деменция, много медии започнаха да спекулират относно отношенията между Брус Уилис и бившата му съпруга Деми Мур. Според Radar, актрисата се е преместила при актьора, Ема Уилис и двете им малки дъщери, за да помага с грижите. „Деми се премести там и няма да си тръгне до самия край“, твърди уж близък източник до 60-годишната актриса.

Обяснението на вътрешния човек продължава, като той казва, че първоначално никой от приятелите на Мур не са разбирали решението ѝ, но след новината за деменцията на Брус всичко е станало ясно. „Деми е като скала за това семейство и иска всеки един ден от живота на Брус да бъде изпълнен с любов“, казва още анонимният източник.

Слуховете за съвместното съжителство бяха подкрепени и от ситуацията преди три години, когато Брус и Деми започнаха да живеят заедно по време на пандемията. Те решиха да се изолират заедно с трите си дъщери – Румър, Скаут и Талула, като петимата живееха в една от старите си къщи в Айдахо. Ема Уилис беше останала в Лос Анджелис заедно с двете им дъщери, което създаде слухове за разрив в отношенията между съпрузите.

Истината обаче беше друга. По първоначални планове Ема също е трябвало да бъде с цялата фамилия Уилис/Мур, но ѝ се наложило да забави пътуването заради инцидент с една от дъщерите ѝ. Тогава момиченцето се наболо със спринцовка, намерена в парка, и е трябвало да остане под лекарско наблюдение за няколко дни. След изписването от болницата, Ема и двете ѝ дъщери се присъединили към Брус и Деми.

Относно сегашните слухове за съвместно съжителство между Мур и фамилия Уилис, Ема е категорична, че няма нищо вярно в тях. Тя сподели снимка със заглавието на статията от Radar и написа, че твърденията са глупави и трябва да бъдат спрени.

Що се отнася до Брус Уилис, той е решен да се бори с болестта и да остане в оптимална форма възможно най-дълго, за да може да се радва повече време на първородния си внук. Най-голямата му дъщеря – Румър – е бременна с първото си дете, което се очаква през лятото.

Ема Уилис пък продължава да се бори с критиките в социалните мрежи. Преди дни тя сподели видео в Instagram, в което отговори на твърдения, че се опитва да натрупа слава на гърба на съпруга си. „Казаха ми, че искам да имам своите 5 минути слава. Така че ще ги взема, ще ги превърна в 10, защото винаги ще се грижа за съпруга си“, каза тя и допълни, че е доволна, че хората я критикуват, защото това означава, че я слушат и гледат.

Състоянието на Брус Уилис се влоши, актьорът вече е с деменция

Брус Уилис няма търпение да стане дядо и да се радва на внуците си

Брус Уилис и любимите му жени – събра двете си съпруги и петте си дъщери

Уилис е категорична, че ще направи всичко възможно, за да повиши осведомеността относно болестта на съпруга си, да отдаде заслуженото на хората, които се грижат за пациенти с подобно заболяване и да превърне гнева, тъгата и яростта си в нещо красиво, което ще ѝ донесе повече сила.

Фронтотемпоралната деменция възниква, когато нервните клетки в лобовете зад челото умират и пътищата, които ги свързват, се променят. Левият темпорален лоб участва в разбирането и помненето на думите и имената на предметите. Десният служи за разпознаване на лица и предмети.

Симптомите на болестта са различни от просто загуба на памет, която е свързана с болестта на Алцхаймер. Те могат да включват промени в личността, като нетактичност, незаинтересуваност от другите и несимпатични, повтарящи се и натрапчиви движения, като продължителна употреба на определени фрази; трупане и мания за отчитане на времето; копнеж за нездравословна храна и забравяне на маниерите за хранене; затруднения в говора, включително бавна реч, граматически грешки и питане за значението на познати думи.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари