IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън се забули за специална среща с доброволци

10 март 2023 14 30

Тя и принц Уилям се научиха да правят оригами, посещавайки организации, помагащи след земетресенията в Турция и Сирия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям отделиха от времето си, за да научат повече за работата на доброволци, помагащи на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия.

Принцът и принцесата на Уелс посетиха мюсюлманския център Hayes в Лондон, за да благодарят на хуманитарните работници и събирачите на средства, посветени на каузата. Кралското посещение дойде един месец след земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер, което разтърси двете страни на 6 февруари. Над 47 000 души са загинали, а турският президент Реджеп Ердоган определи случилото се като катастрофата на века.

40-годишният Уилям и 41-годишната Кейт споделиха своя шок и изразиха подкрепа към Комитета за спешни случаи на Великобритания, който бързо сформира звено, което да помага на пострадалите в Турция и Сирия. Те се срещнаха с хората, които правят всичко възможно, за да върнат част от нормалния живот на жертвите, събирайки средства, дрехи и помощи. До момента центърът Hayes е събрал над 29 000 долара.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Мидълтън спази религиозните обичаи на мюсюлманската общност и покри косата си с шал от марката Elan, оформяйки забрадка, която допълни с яке от Catherine Walker. Визията беше подобна на тази, която принцесата носеше в Пакистан през 2019 година. Кейт и принц Уилям разговаряха с хора от 15-те кризисни благотворителни акции на Комитета за спешни случаи, включително хуманитарни работници, които наскоро са се завърнали от Турция. Сред присъстващите бяха представители на организации като Save the Children, Islamic Relief, Action Against Hunger, Age International и британския Червен кръст.

Принцът и принцесата на Уелс се срещнаха с дарители, които подкрепят организациите, включително и с представители на Асоциацията на турските жени. Групата си партнира с училища в района на Ричмънд, за да набере средства за подпомагане на пострадалите. Те са организирали разпродажба в стил базар миналия месец, като събитието е успяло да събере над 11 000 долара чрез продажба на турско кафе, домашно приготвени печива и оригами във формата на жерави – символ на надеждата – направени от местните ученици.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

По време на посещението Кейт и Уилям получиха специален урок по правене на оригами, като стъпките им бяха показвани от две млади жени, които набират средства чрез своите хартиени творения. „Твоето има крила като на самолет“, казва принцът на съпругата си във видео, споделено в социалните мрежи.

Надмина ли Кейт Мидълтън по рейтинг Меган Маркъл?

Устойчива мода – Кейт Мидълтън облече своя рокля от 2019-а

Кейт Мидълтън присъства на мач на сина си Джордж

Кралският екип по социални мрежи направи специално изявление в Twitter след посещението на Уилям и Кейт. „Щедростта на човешкия дух е в основата на мюсюлманския център Hayes. След опустошителните земетресения в Турция и Сирия миналия месец, доброволци и благотворителни организации събраха милиони, за да помогнат“, пише в публикацията.

Принцът и принцесата първоначално изразиха подкрепата си към пострадалите на 9 февруари. „Мислите и молитвите ни са изпратени към общностите, които бяха засегнати и с радост ще помогнем на благотворителни кампании, които ще осигурят помощ в пострадалите райони“, гласеше туит, подписан от Уилям и Кейт.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари