IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Истинският майстор на изкуството“ Том Ханкс влиза в Харвард

24 март 2023 08 40

Той ще бъде част от говорителите в университета

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Том Ханкс влиза в университета Харвард тази пролет.

Преди няколко дни бе обявено, че 66-годишният актьор ще бъде част от специалните говорители на специалната 372-ра церемония по завършването на 25 май. „Истински майстор на занаята си, Том Ханкс вдъхна живот на някои от най-завладяващите, обичани и емблематични герои на екрана“, казва президентът на Харвард Лари Бакоу в изявление. Допълва, че Ханкс повече от пет десетилетия забавлява, просвещава и се сприятелява със зрителите, карайки ги да се смеят, да плачат и да мислят.

„В допълнение към блясъка си на актьор, Том демонстрира както вродена емпатия, така и дълбоко разбиране на човешкото състояние“, продължава Бакоу. Президентът описва актьора като човек, допринесъл за националната култура на САЩ и помогнал на хората да разширят способността си да оценяват историите, които досега не са били разказвани.

Ханкс, който е учил театър в колежа Chabot и по-късно завършва Калифорнийския държавен университет в Сакраменто, ще бъде удостоен с почетна степен като част от речта си на дипломирането в Харвард тази година. Актьорът се присъединява към дългия списък от говорители в края на всяка учебна година, включително Джасинда Ардън, Джон Луис, Рут Симънс, Стивън Спилбърг и много други.

Тази година не беше от най-успешните за Том Ханкс, що се отнася до мнението на критиците. Той получи две награди „Златна малинка“, след като играта му в „Елвис“ беше наредена сред най-лошите за годината. По време на януарското си участие в предаването The Great Creators, той казва, че е изпитал съмнения в себе си в хода на кариерата, тъй като не обича да гледа някои от собствените си филми.

„Боря се с автентичността. Боря се с разликата между това да си изкарвам прехраната като актьор и да лъжа себе си като човешко същество“, казва Ханкс. Допълва, че не гледа част от филмите си, защото вижда фалшивото в тях и пропуснатата възможност да направи по-добра сцена. „И не казвам, че съм избрал да направя по-лоша изява. Просто след края осъзнавам, че не съм се постарал достатъчно. Не съм предизвикал възможностите си достатъчно много“, казва той.

Относно начина, по който избира ролите си, актьорът казва, че винаги си задава въпроса дали даден филм си заслужава времето и усилията, които ще му отдели и дали ще бъде достатъчно завладяващ, за да привлече хората в киното.

Говорейки за „Форест Гъмп“, който му носи втори последователен „Оскар“, Ханкс си спомня, че е седял заедно с режисьора Робърт Земекис и двамата са се чудили какво точно да направят, за да може историята да е още по-интересна. По думите му, целият екип е мислил заедно над сцените, дори за тези, в които не участват главните актьори, и са обсъждали каква да бъде следващата крачка.

Том Ханкс защити съпругата си от агресивен фен

Том Ханкс изненада младоженци

Том Ханкс подари пишещата си машина на дете, жертва на тормоз

„В един филм не трябва да знаеш само собствените си реплики. Трябва да си запознат и с тези на останалите, защото текстът е интерпретация на темата, а темата е причината, поради която всички сте заедно на едно място“, обяснява актьорът.

Следващият филм, в който Том Ханкс трябва да вземе участие е Asteroid City на Уес Андерсън, в който ще си партнира с имена като Марго Роби, Мая Хоук, Едуард Нортън, Скарлет Йохансон, Уилям Дефо, Брайън Кранстън, Тилда Суинтън, Стив Карел, Ейдриън Броуди, съпругата си Рита Уилсън, Джеф Голдблум и много други.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари